Свалянето на едно правителство едва ли би разрешило всички проблеми,

...
Свалянето на едно правителство едва ли би разрешило всички проблеми,
Коментари Харесай

Аталай: Водната криза заслужава вот на недоверие

" Свалянето на едно държавно управление надали би разрешило всички проблеми, които те сътвориха. Но рецесията във водния бранш съгласно Движение за права и свободи си заслужава избор на съмнение, с цел да се обясни кой тъкмо е отговорен или най-малко какво е предписание това държавно управление през всички тези 10 години, с цел да се случи тази рецесия ", съобщи в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

" Моето персонално мнение е, че министър Нено Димов е от интелигентните в това държавно управление, ерудиран, отзивчив и съответен. Познава цялостната система, тъй като беше заместник-министър ", изясни Аталай.

" Неговият пропуск е предоверяване на министър-председателя си. Да не вземеш решението, което е в полза на ВиК-Перник. Ако Димов беше внесъл оферти за решения в Министерски съвет, позволявам, че е уведомил е висшестоящи за обстановката, надали е съзнателно закононарушение. Колегите от ГЕРБ се движат с наведени глави и са сюрпризирани от невъзможността от екипите в съответните браншове да дават решения. Това значи че има липса на фрагменти. Няма съответни решения, които да са предложили ", показа той.

" Водният бранш е единствено един от тези, които нямат адекватност. Неадекватното ръководство на това държавно управление, на самотек, на пъкъл хок, на рецесии в продължение на 10 години, докара до това, което е. Вървим по остарялата приказка на Тодор Живков, ще се наведем да мине вятъра и ще се надигнем, само че с навеждане нещата получават различен излаз. Наведеният постоянно не го обичат. Не желая България да е в наведено положение. Всяка рецесия е една опция, само че в случай че водната рецесия, в случай че е основана, с цел да се сътвори холдинга, е свирепост ", разяснява Аталай.

" Къде остана конкуренцията и частната самодейност? Едва ли тези огромни държавни холдинги ще бъдат най-прекрасните и ще вземат съответни решения за излизане от рецесията. Ще назначим ли самостоятелен инспектор, който да управлява държавните холдинги? Управляващите нямат отговор ", съобщи той.

" На кое няма опция – на рецесиите ли? На национализирането на предприятията ли? На това по какъв начин да бъдат препоръчани политиките в Народно събрание, а не да се дават оферти единствено от обособени народните представители. Алтернатива постоянно има, гласоподавателите ще покажат. Нека застанем зад  стратегия за ускорено развиване. След избори може да има политически обединения, които да застанат зад стратегия с визия. 180-те целта на ГЕРБ значат безнаказаност.  В тях имат ли приоритет да основат водната рецесия в Перник? Обществото би трябвало да се включи доста интензивно в самоуправлението си ", сподели още Рамадан Аталай.

" И ние, и Българска социалистическа партия имаме причини, не съответстват всички, само че са в една посока. Сетивата на ръководещите са толкоз затъпени, че не осъзнават дълбочината на рецесията, която е основана. Да възстановим демократичното ръководство на страната, всеки който желае да работи в полза на страната да заповяда. След вота на съмнение ще се види дали ще се отиде на изключителни избори. Кризата ще остане като белег в ръководството на ГЕРБ даже след 30 години ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР