Сутринта на отделни места в котловините и низините ще има

...
Сутринта на отделни места в котловините и низините ще има
Коментари Харесай

Синоптиците ни взеха акъла, какъв обрат във времето очакват

Сутринта на обособени места в котловините и низините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще доминира слънчево време, само че след обяд над планинските региони от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се покачват и оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°, в София - към 25°.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд по-значителна ще бъде облачността над планините в Югозападна България и там на обособени места ще превали. Ще духа сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че дъжд е малко евентуален. Ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че ще отслабва.

В средата на седмицата ще доминира слънчево време с купеста облачност над планините в Западна България, само че единствено на изолирани места там ще превали. В петък ще се появи раздрана висока и междинна облачност, а до вечерта над Северозападна България ще се развие и купеста, тук-там ще превали временен дъжд. Дневните температури ще се покачват и към петък-събота оптималните ще са най-вече сред 28° и 33°. Вятърът ще е слаб, изначало от изток-югоизток, ще се завърта към южен.

През нощта против събота и в събота, с увеличаване напразно от северозапад, ще премине атмосферно разстройване. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни феномени - в Северна България. В неделя ще има променлива облачност, единствено тук-там, основно в Рило-Родопската област, в следобедните часове ще превали. Вятърът ще отслабне, дневните температури едва ще се намалят. В началото на идната седмица има нараснала възможност за нови превалявания и захлаждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР