Сутрин. Навън е мразовито. Белият сняг искри от лъчите на

...
Сутрин. Навън е мразовито. Белият сняг искри от лъчите на
Коментари Харесай

Мъж отива всеки ден до езерото, за да не подведе приятеля си… видра (видео)

Сутрин. Навън е мразовито. Белият сняг искри от лъчите на слънцето. Сред живописна гора се издига хубава къща. Човекът, който живее там, всяка заран отива до езерото. За какво? Защото там към този момент го чака едно малко приятелче. Кой е той?

Мъжът се доближава до брега и от водата излиза видра, която се запътва към него.

Възрастният мъж завързал очарователно другарство с дива видра, откакто дребното животно се появило на прага му гладуващо. 65-годишният Сепо Лааманен се сприятели с видрата, която е нарекъл Ивари, откакто животното се появи недохранено в дома му.

Сепо нахранил видрата с червеи и риба и дребното животно се възстановило. Оттогава видрата постоянно посещава Сепо в дома му в Пункахарю в източна Финландия.

Всеки ден Сепо чака на верандата си, ако видрата пристигна да перкара малко време с него. В дома му е по-малко самотно, откогато видрата се появила на вратата му.

Понякога видрата остава да хапне храната си в къщата, а в други дни дни бяга назад към водата, откакто получи храната си. Може би видрата желае да показа благословията с другите си другари видри.

Това е зверче, което води полуподводен метод на живот. Живее най-вече там, където има доста риба. Видрата обича най-много шаран, щука,  пъстърва, само че няма да откаже и други лакомства. Видрата има гъвкаво тяло, което й разрешава да бъде пъргава и бърза.

Излизайки от водата, тя деликатно подушва обувките на мъжа, който се доближава към нея, с цел да се увери, че това е нейният другар. Човекът се обръща и потегля към къщата, а видрата го следва.

Там към този момент й е приготвена купа с риба. Животното изяжда част от лакомството вкъщи, а едно парче взема със себе си и го скрива в убежището си.

Когато мъж я повика, видрата следва приятеля си на всички места, тъй като знае, че той е подготвил вкусна риба за нея.

Това е толкоз прочувствено другарство.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР