Супермодерна патологична лаборатория на европейско ниво ще има Комплексният онкологичен

...
Супермодерна патологична лаборатория на европейско ниво ще има Комплексният онкологичен
Коментари Харесай

КОЦ Пловдив прави супермодерна патологична лаборатория

Супермодерна патологична лаборатория на европейско равнище ще има Комплексният онкологичен център в Пловдив. За задачата ще се работи в две направления. Едната е дооборудване, което да редуцира оптимално периодите за приемане на резултата, значим за вярното слагане на диагнозата. " Има лечебни заведения, в които се чака по 10-14 дни, а няма нищо по-страшно за пациентите от неведението. Ние считаме да съкратим периода до 3 дни за всеобщите тумори ", разяснява началникът на отделението по клинична патология доктор Свитлана Бачурска. Следващата посока е оптимизация на работата на лаборантите.

Апаратурата ще дава отговор в цялостен размер на стандартите за специалността в Европа. Новоизбраният медицински шеф доктор Парашкев Цветков към този момент е дал " зелена светлина " за съоръжение с уред за автоматизирани имунохистохимични и молекулярни проучвания. Те се смятат за най-прецизните в диагностично отношение, защото демонстрират типа на тумора и до каква степен е сензитивен на лечението. По този метод хирурзите ще получават най-бързо и качествено завършена диагноза - от една страна, а от друга - онколозите ще имат опция за персонализиране на лекуването на съответния пациент. Това е идната стъпка в модернизирането на патологичната лаборатория, с която тя ще отговори на актуалните условия на онкологията. 

КОЦ - Пловдив е единствената болница в Пловдив с два гефрирни апарата за експресни проучвания по време на интервенция. Това дава опция резултатите на патолозите да излизат по допустимо най-бързия метод, макар огромния размер работа. В отделението работят двама лекари, трима биолози, шест лаборанти. Д-р Бачурска е специализирала в института "Джон Хопкинс ", а доктор Десислава Ташкова - в "Кливланд клиник ". Получените познания в реномираните лечебни заведения дават гаранция, че могат да извършват международните условия на специалността.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР