Супер бяла боя, която отразява 95,5 процента от слънчевата светлина,

...
Супер бяла боя, която отразява 95,5 процента от слънчевата светлина,
Коментари Харесай

Направиха боя, която охлажда като климатик

" Супер бяла " багра, която отразява 95,5 % от слънчевата светлина, охлажда толкоз добре, че някой ден може да размени климатиците, в случай че се употребява за боядисване на здания, заяви Българска телеграфна агенция като цитира " Дейли мейл ".
Новата акрилна багра е създадена от експерти от университета Пардю, щата Индиана, които употребявали калциев карбонат.

Боята резервира повърхностите, върху които е нанесена, много по-хладни спрямо близките температури и денем, и през нощта. Продуктът е основан с калциев карбонат, с цел да се понижи количеството ултравиолетова светлина, която всмуква, вместо да се употребяват обичайните частици от титанов двуокис.

Новият артикул е дело на преподавателя по машинно инженерство в университета " Пардю " Шълин Руан и екипа му.

По време на тестванията новата акрилна багра е останал с 10 градуса по Целзий под атмосферната температура през нощта и най-малко с 1,7 на 100 под температурата по време на слънчевия пик денем.

Супер бялата багра с калциев карбонат дава по-добри резултати при отблъскването на светлината от други съществуващи бои на пазара при тестванията, се показва в обява за продукта в сп. " Сел рипортс физикал сайънс ". 

Други отблъскващи светлината бои отразяват сред 80 и 90 на 100 от забележимата светлина.

" Тази багра може да се употребява в битката с климатичните промени, защото отблъсква слънчевата светлина и разпръсква топлината ", споделя Руан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР