Сумата е на възрастно семейство, събирало я цял живот, за

...
Сумата е на възрастно семейство, събирало я цял живот, за
Коментари Харесай

Мъж намери 140 000 лева и ги върна

Сумата е на възрастно семейство, събирало я цялостен живот, с цел да купи жилище за внуците си

Добрите хора са сложни за разкриване, само че въпреки всичко съществуват. Доказва го 37-годишният Владимир Симеонов от София. Мъжът намира 70 хиляди евро, или 140 000 лева, и следвайки дълга на сърцето си, прави всичко по силите си да намери притежателите им. Оказва се, че те принадлежат на възрастно семейство, което е събирало цялостен живот, с цел да може да купи жилище на внуците си.

"Спрях на паркинг на строителен обект в кв. Бояна и слизайки от колата, забелязах на земята несесер. Първата ми мисъл беше, че някой от служащите си е изгубил персоналните движимости. В момента, в който го отворих, с цел да ревизира на кого да го върна, видях парите ", споделя невероятната история Владимир, представен от.

Първото, което изниква в главата на Симеонов, е, че хората, на които принадлежат, могат да бъдат спокойни, тъй като ще си ги върнат назад. Мъжът си сформира огромен проект какво да прави с голямата сума. След като пуска информация в интернет, с цел да доближи до повече хора, прибира парите в сейф и се връща на паркинга да търси информация.

"Никой нищо не знаеше. Качих се в колата да си вървя. Спомням си, че заваля. Забелязах един автомобил на аварийки и двама индивида отвън него. Спрях да попитам дали мога да оказа помощ, а старата жена ми отговори: "Не, ние си загубихме живота ", добавя Симеонов.

В този миг в главата му се пораждат подозрения, че може би това са хората, които търси. Появява се и възрастен мъж, който му споделя по какъв начин идват от Стара Загора, с цел да купят жилище на внуците си, само че са изгубили парите.

"Възможно е да не сте ги изгубили, допустимо е да съм ги намерил ", споделя им Владимир. Тогава дядото му разказва в детайли несесера, на който са гравирани имената на четиримата му внуци, демонстрира и бележник, в който е разказано по какъв начин е събрана сумата. Напълно сигурен, че това са притежателите, Симеонов им връща парите. От признателност пенсионерите му дават част от тях, само че той изрично отхвърля да ги вземе.

"Нито съм ги изработил, нито съм ги заслужил ", споделя той.

Владимир е прелестен образец за 7-годишната си щерка и се пробва да възпита в нея същите добродетели. Малкото момиченце постоянно върви с него да оказва помощ на сираци. Щом схваща за историята, го посреща с думите: "Тате, но ти през днешния ден си направил положително, а аз не съм взела участие в него ", а той ѝ дава обещание идващия път да създадат положително дружно.

Браво на положителния човек с огромно сърце!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР