Студенти по медицина и специализанти започнаха обучение на супермодерен тренажор

...
Студенти по медицина и специализанти започнаха обучение на супермодерен тренажор
Коментари Харесай

Пловдивски студенти започнаха обучение на апарат от бъдещето

Студенти по медицина и специализанти започнаха образование на супермодерен тренажор в клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив ". Новият уред за миниинвазивна хирургия "Virta Med " е швейцарски и дава опция на него да се правят всички типове интервенции на пикочния мехур и простатата. 

" Техниката е от извънредно висок клас и се приближава съвсем изцяло до действителните интервенции, уточни началникът на клиниката доцент доктор Димитър Шишков. 

" Доц. Шишков съумя да сътвори една елитна урологична клиника и в нея работят доста млади и опитни сътрудници, които са новаторски и основават високи стандарти. Това е една от аргументите да ситуираме апарата в нея ", изясни ректорът на Медицински университет-Пловдив чл.-кор. проф. доктор Стефан Костянев.

Тренажорът е закупен със съдействието на някогашния министър на образованието Меглена Кунева. През 2015 година са предоставени целево 400 000 лв. на МУ-Пловдив за закупуване на апарата, на който да бъдат обучавани студенти.

" Пожелавам триумф в тази сложна урологична процедура в отделението на болничното заведение и да употребяват оптимално този инструмент, тъй като това е едно от последните открития в хирургията. Това е взор към третото десетилетие на нашия век ", сподели още ректорът проф. Костянев. Курсът по ендоурология за студенти и специализанти стартира по стратегия на Медицинския университет - Пловдив от началото на 2018 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР