Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски

...
Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Студенти от СУ негодуват срещу избора на Десислава Атанасова за конституционен съдия

Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " излязоха на митинг против избора на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър , оповестява БГНЕС.

Те се събраха в 11:00 часа пред постройката на ректората на най-старото висше образователно заведение у нас, с цел да изразят недоволството си.

Организаторът на митинга, Цветомир Николов, акцентира, че има настроения в Юридическия факултет против нещата, които се случват . По думите му точно затова е проведен този митинг.

Той насочи апел към Десислава Атанасова да не взима присъединяване в разглеждането на жалбите против измененията в Конституцията, тъй като като политик тя е гласувала за тях и има ясна позиция по тематиката.

Според протестиращите моралните инстинкти на политиците са надълбоко забравени. Дебатите, чуването и гласуването на номинациите за конституционни съдии бяха превърнати в една бутафория , показват те.

Припомняме, че Конституционният съд повече от две години работеше в повърхностен състав. В началото на годината депутатите се заеха със задачата да изберат двама конституционни съдии от парламентарната квота. Възраждането предложиха националният представител. ПП-ДБ издигнаха пенсионираняит арбитър. ГЕРБ пък предложиха.

По-малко от 24 часа след, Народно събрание за контитуционни съдии. Критики пристигнаха от страна на опозицията. Те бяха ориентирани към професионалния опит на Атанасова и решението на Народното събрание мандата на новите съдии да е девет години. Няколко дни по-рано, че техният мандат би трябвало да еседем години.

В знак на противоречие с избора на новите съдии президентът на церемонията по полагането на тяхната клетва.
 Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии
Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии

На формалната гала не пресъства президентът Румен Радев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР