Студеното време все по-често ни напомня за сметките за ток

...
Студеното време все по-често ни напомня за сметките за ток
Коментари Харесай

Пасивна къща – какво представлява?


Студеното време все по-често ни припомня за сметките за ток и парно, които ни чакат тази зима. Вижте по какъв начин новите технологии в строителството са насочени към икономисване на силата в жилищата.

Пасивната къща оказва помощ да пестим сила


За последните 30 години така наречен пасивна къща или енергоспестяваща постройка, която няма потребност от дейни отоплителни и охладителни системи, се трансформират в най-бързо разрастващите се стандарти за енергийна успеваемост в света. Икономиите за отопление спрямо елементарните здания доближават до 75%, което прави жителите на пасивните къщи самостоятелни от непрекъснато покачващите се цени на силата.

Докато в България те са по-малко от 20, в Западна Европа към този момент издигнатите пасивни здания са стотици хиляди.

Пасивната къща оказва помощ да пестим сила


Със законодателния акт за климата, признат от Европейската комисия на 7-ми октомври 2020 година, стандартът за нискоенергийна, или пасивна постройка е признат за норма в целия Европейски съюз. Но за България тези наставления са към момента е единствено целесъобразни.

Гледайте във видеото какви са преимуществата на пасивните къщи и по какъв начин можете оптимално да ограничим разхода на сила в дома си!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР