Студеният, сух въздух може лесно да раздразни кожата ви. За

...
Студеният, сух въздух може лесно да раздразни кожата ви. За
Коментари Харесай

9 съвета за грижа за кожата през зимата

Студеният, изсъхнал въздух може елементарно да раздразни кожата ви. За благополучие, има доста способи да се преборите със сухотата през този сезон освен благодарение на козметика, както и да поддържате кожата си гладка, здрава и еластична.

Какво се случва с кожата ни през зимата?

, един от най-важните протеини за поддържане на бариерната функционалност и естествените овлажняващи фактори, понижава през този сезон. Това в композиция със студено време, ниската мокрота и отоплението на закрито, което дехидратира кожата ни, води до сухота и утежняване на положението на кожата при доста хора. 
               

Истината е, че не се нуждаете от „ главен ремонт ” на режима си за грижа за кожата през по-студените месеци. Важното е да се концентрирайте върху по-хидратиращи артикули и да намалите дразнещите съставки до най-малко.

Ето и нашите препоръки по какъв начин да извършите това:

1. Хидратирайте постоянно

Плътните овлажнители, съдържащи керамиди и хиалуронова киселина ще ви оказват помощ да задържите и „ запечатате ” влагата в кожата си. Изберете по-плътни кремове пред леките лосиони.

2. Ограничете горещите душове

Зимното неизбежно предизвика желанието да стоим дълго под гореща бликам вода, само че това в допълнение изсушава кожата. Ограничете душовете до 15 минути и използвайте хладка вода, с цел да избегнете раздразнение.

3. Избягвайте груби скрабове и ароматизирани артикули

Луфи, ръкавици за баня и ексфолианти могат да раздразнят сухата кожа и да доведат до екзема. Избягвайте ги. Ако кожата ви е сензитивна използвайте неароматизирани сапуни и препарати за измиване.

4. Преминете към хидратиращи почистващи препарати

През зимните месеци избягвайте нападателните почистващи артикули на лицето. Като предписание, всеки почистващ препарат, който ви оставя „ скърцащо чисти “, лишава кожата от естествената влага. Използвайте нежни, хидратиращи почистващи препарати без аромати за всекидневно разчистване и за унищожаване на грима.

5. Ексфолирайте за гладка, еластична кожа

Не пропускайте тази значима стъпка от ритуалите си за хубост. Избягвайте грубите ексфолианти и изберете овлажнители с млечна киселина.

6. Не пропускайте слънцезащитния крем

Въпреки че слънчевите лъчи не са толкоз мощни през зимата, лъчите към момента  са тук и могат да ви състарят. Да не приказваме, че отразяването на слънчевите лъчи през облаците и от снега по време на каране на ски или разходка в планината може да ви аргументи съществено слънчево изгаряне, даже в случай че на открито не е слънчево.

7. Ограничете приема на алкохол

Алкохолът, въпреки да ни сгрява вечер, може съществено да ви дехидратира. Не забравяйте да ограничите тези питиета и да пиете задоволително вода през целия ден.

8. Не забравяйте балсама за устни

Предпазвайте  устните си  от напукване и слънчево изгаряне по време на зимните занимания, като употребявате хидратиращ еликсир за устни съдържащ , с цел да запечатате влагата.

9. Избягвайте  дразнещите артикули за грижа за кожата

През този сезон е значимо да знаете, че евентуално дразнещите съставки са ретиноиди, ексфолиращи киселини и витамин С. Препоръчително е да отбягвате козметика, съдържаща тези артикули, с цел да не си причинявате ненужно раздразнение.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР