Студеният фронт, който донесе вчера адска буря в София, а

...
Студеният фронт, който донесе вчера адска буря в София, а
Коментари Харесай

Дъждът стига и до морето. Ще има ли бури?

Студеният фронт, който донесе през вчерашния ден адска стихия в София, а гръмотевица умъртви юноша, се мести на изток и през днешния ден се чака да стигне до морето.

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места в централната част на Дунавската низина преваляванията ще са интензивни и обилни по количество.

Валежите ще са основно в Южна и в Източна България. След обяд и вечерта в югоизточните региони и по Черноморието ще има местни интензивни феномени. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 26 и 31 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи постепенно да се намалява.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд ще е купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на обособени места - интензивни, превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода е към 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони те ще са обилни по количество, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. Ще духа сдържан запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20 градуса, на 2000 метра - към 13 градуса.

През нощта против петък превалявания ще има тук-там в източната половина от страната и Родопската област, като в обособени региони ще са съпроводени и с гръмотевици. В петък преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. След обяд се чака купеста облачност и на обособени места в източните региони и планините ще превали. В Североизточна България преваляванията ще са по-интензивни и с гръмотевици. Вятърът на всички места ще отслабне и ще се смени с източен.



В събота ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността над северните региони и планините. На обособени места след обяд ще превали временен дъжд. Вятърът ще се ориентира от югоизток, а в източната половина от страната ще се усили до сдържан. Преобладаващите оптимални температури в събота ще са сред 29 и 34 градуса. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР