Студеният душ помага за добрия тонус. Но това далеч не

...
Студеният душ помага за добрия тонус. Но това далеч не
Коментари Харесай

5 ползи от студения душ. Как да го правим?

Студеният душ оказва помощ за положителния тонус. Но това надалеч не е единствената изгода от него. Студената вода безусловно дава здраве на кожата ни. Ето три изгоди от нея:

Здравословен искра

 

Студените душове покачват циркулацията на кръвта. Това значи по-озарен тип на лицето ни. За да се реализира този здравословен тип не е нужно да седим дълго време под студения душ, написа vesti.bg. По-продължителното миене на лицето със студена вода също е задоволително. Освен това студената вода забавя стареенето, защото с нея се засилват и подтикват нервните ни окончания.

Стяга порите

Докато топлата вода уголемява порите и с нея по-лесно почистваме кожата си, към този момент почистена е хубаво да я " затворим " със студена вода. Освен това студената вода кара кръвоносните съдове да се свиват и по този начин ще имате по-рядко зачервявания и подпухнала кожа.

Облекчава признаците на раздразнения

Топлата вода работи възпалително на кожата - появяват се зачервявания, сърбеж, даже беления. Студената обаче работи тъкмо по противоположния метод. С нея могат да се облекчат алергични положения и даже псориазис.

Ускорява метаболизма

Вземането на леден душ, понижава телесната ни температура, което от своя страна принуждава организма да употребява повече сила, с цел да я управлява. По този метод, можем да ускорим метаболизма си и да изгорим повече калории.

 

Маха непотребните течности

Студената вода усъвършенства кръвообращението и действието на лимфната система в организма. По този метод се улеснява елиминирането на непотребните течности от организма. Това е потребно за хората, които страдат от отичане или тежест в краката, а също и за тези, които имат инфектиране на ставите.

Как да взимаме леден душ?

Когато взимаме леден душ, постоянно би трябвало да започваме с краката. Внезапният леден душ може в реалност да навреди на нашето здраве, изключително на белите дробове и сърцето.  Трябва да стартираме от двете стъпала на краката и последователно да движим душа нагоре към врата и лицето, само че би трябвало да заобикаляме останалата част от главата. Можем също да стартираме от десния крайник, да движим последователно душа нагоре до врата и да продължим надолу към левия крайник. Студеният душ би трябвало да бъде сред 30 секунди и 1 минута. Можем също да редуваме с парещ душ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР