Студените крака могат да бъдат показател за съдови и неврологични

...
Студените крака могат да бъдат показател за съдови и неврологични
Коментари Харесай

Студени крака? Сигнал за здравословен проблем

Студените крайници могат да бъдат индикатор за съдови и неврологични болести, предизвести неврологът Ирина Ляскина. Тя поучава човек незабавно да се подложи на медицински обзор, в случай че това положение не е обвързвано с условия като плуване в студена вода или престояване на студено дълготрайно време.

“Студените ходила могат да са демонстрация на болести като заболяването на Рейно или полиневропатия от друг генезис: захарен диабет, несъразмерна консумация на алкохол, хронична интоксикация с тежки метали, съпътстващи чернодробни и бъбречни болести ”, сподели Ляскина. “Не носете тесни обувки, избягвайте да купувате обувки от изкуствени материали. Трябва също да упражнявате кръвоносните съдове на крайниците: противоположен душ заран и топла вана с морска сол преди лягане ”, поучава лекарят.

Ляскина поучава да включваме в менюто си протеинови храни, пилешко, бобови растения, да увеличим потреблението на зеленчуци и плодове и да използваме мултивитамини през студените месеци от годината, написа БГНЕС.

Болестта на Рейно е пароксизмално патологично положение на кръвоносните съдове, което се демонстрира посредством вазоспазъм и нарушено артериално кръвоснабдяване на крайниците, носа, брадичката и ушите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР