Студен вятър сваля температурите, дъжд и сняг в сряда и

...
Студен вятър сваля температурите, дъжд и сняг в сряда и
Коментари Харесай

Зимата се връща за последен път

Студен вятър смъква температурите, дъжд и сняг в сряда и четвъртък

Зимата се връща за финален път. Студен вятър от североизток с пориви в източните региони до 50 километра в час ще донесе ниски температури. Ако през вчерашния ден термометрите регистрираха на избрани места 20 градуса, то през днешния ден оптималните стойности ще са сред 10 и 15 градуса, най-топло ще е в Югозападна България.

Валежите ще стартират след обяд – първо в централните южни региони от дъжд. С рухването на температурите през нощта на запад ще завали и влажен сняг. Снеговалежите ще продължат и на следващия ден, и в четвъртък. Ще обзет Западна и елементи от Централна България, като в избрани моменти ще са значителни. Земната повърхнина към момента е топла и снегът ще се топи непрекъснато – снежната завивка ще доближи сред 5 до 15 сантиметра в ниското и над 20-30 сантиметра по планините.

Студеният север-североизточен вятър е изискване за струпване на преспи и навявания по пътищата, заяви Нова тв. Температурите в идващите 48 часа ще паднат до 5-6 градуса денем и към нулата през нощта и сутринта. Най-студено ще е в четвъртък против петък, когато термометрите в някои елементи ще ударят до минус 5 градуса. В петък и през почивните дни ще се стопли – по-осезаемо в Източна и в Северна България. В събота – слаби валежи най-вече от дъжд в южните региони на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР