Студен въздух от арктическите ширини идва от северозапад и ще

...
Студен въздух от арктическите ширини идва от северозапад и ще
Коментари Харесай

Чака ни нова порция арктичен студ

Студен въздух от арктическите ширини идва от северозапад и ще обхване съвсем цялата страна.

Снеговалежите ще стартират още тази нощ и на разсъмване във вторник в северозападната част на страната. До обяд ще обзет в друга степен Западна и Северна България.

В източните региони на страната ще завали дъжд, който по-късно с рухването на температурите ще премине в сняг. Интензивен снеговалеж се чака в по-късните часове във вторник и в нощта против сряда, когато студеният въздух ще обхване даже Черноморието.

В сряда преди обяд от запад на изток преваляванията ще стартират да понижават и да стопират. Най-късно това ще се случи в Североизточна България.

Има условия в идващите 48 часа да се натрупа снежната завивка към и над 20 сантиметра в Предбалкана, котловините южно от Балкана, в Североизточна България.

На югоизток ще се излее солидно количество дъжд. В някои региони на областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали метеорологичните модели плануват до 80-100 литра на квадратен метър за двата дни.

Температурите ще паднат осезаемо от сряда до петък. Дневните ще се двоумят към нулата, а заран и вечер – в интервала минус 5 – минус 10 в някои региони.

В планините снеговалежите ще са значителни в масивите на Югозапад, в Стара планина и Родопите

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР