Студен фронт преминава през страната ни. Днес ще е предимно

...
Студен фронт преминава през страната ни. Днес ще е предимно
Коментари Харесай

Зимата се връща за ден. Облаци, дъжд, дори малко сняг

Студен фронт минава през страната ни. Днес ще е най-вече облачно, тук-там в източната половина от страната и в планините ще има слаби превалявания от дъжд Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България от североизток, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

С понижението на температурите преди обяд в североизточните региони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът последователно ще отслабва и ще е до сдържан в западната половина от страната от северозапад, а в източната – от североизток. Дневните температурите ще се намалят доста и оптималните ще са от 3°-4° в Североизточна България до 11°-12° в южните региони. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за март.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - към 2°, на 2000 метра - към минус 4°.

През нощта против неделя валежите ще спрат, вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта над Западна България, а по-късно и над централните и източните региони от страната облачността ще се раздира и ще понижава. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 5° и 10°. В понеделник ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, над доста региони намаляваща до най-вече слънчево. Дневните температури ще се покачат. Във вторник от североизток ще прониква леден въздух. Облачността ще се усили и по-късно денем в Югозападна България тук-там ще превали слаб дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР