Строителството на новата сграда на детска градина № 116 в

...
Строителството на новата сграда на детска градина № 116 в
Коментари Харесай

Новата сграда на ДГ № 116 в район "Витоша“ очаква своите посетители през септември

Строителството на новата постройка на детска градина № 116 в регион „ Витоша “ приключи. Тя е за 5 групи – 4 култивиран и 1 яслена, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Сградата разполага с физкултурен салон и кухненски блок. Очаква се на 15 септември тя да проработи с към този момент признатите деца. 
Утре (10 август 2022 г.) в ИСОДЗ ще бъдат оповестени 1770 свободни места, от тях 170 са в новопостроени здания, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специфични просветителни потребности, за които продължава да има запас, заяви още столичният кмет.
В София сега се строят 25 нови здания на детски градини, в 12 от тях, които ще бъдат приключени до края на годината, се чака да се разкрият още 300 нови места.
През есента кметът на регион „ Витоша “ Теодор Петков има подготвеност да стартира строителството на нова детска градина в кв. „ Бояна “. 
„ Моята задача към него е да приключи процедурата за избор на реализатор на нови детска градина и учебно заведение в кв. „ Манастирски ливади – запад “, които ще са първите за квартала “, оповестява още Йорданка Фандъкова. По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР