Строителни фирми оставиха четири столични квартала без ток, съобщиха от

...
Строителни фирми оставиха четири столични квартала без ток, съобщиха от
Коментари Харесай

Строителни работници оставиха четири столични квартала без ток

Строителни компании оставиха четири столични квартала без ток, оповестиха от пресцентъра на "ЧЕЗ България.


Несъгласувани изкопни действия са развалили тази заран кабел приблизително напрежение в столицата. В резултат без електрозахранване за час в почивния ден са останали 2436 семейства и икономически клиенти в жк "Борово ", жк "Красно село " и кв. "Манастирски ливади ".

Петнадесет минути по-късно различен кабел на компанията е бил раздран вследствие на несъобразени изкопни действия в кв. "Студентски град " в София. Без електрозахранване за час и 10 минути са останали 925 клиенти.

Екипи на "ЧЕЗ Разпределение " са дали електрозахранване по аварийна скица и при двете провокирани повреди. Организирани са дежурни групи за възобновяване на повредите, след което ще бъде възобновена естествената скица на електрозахранване, по отношение на което са вероятни кратковременни оперативни превключвания.

"ЧЕЗ Разпределение " е основала методика, съгласно която сформира констативни протоколи на компаниите, които нарушават целостта на кабели при несъобразена работа и предявява искания за нанесени вреди, само че тя не дава резултат, се показва в известието. Затова от компанията приканват виновните институции да защитят ползите на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР