Девойки отказват подарък автомобил и бижута, искат филъри и силиконРодители

...
Девойки отказват подарък автомобил и бижута, искат филъри и силиконРодители
Коментари Харесай

Абитуриенти избират балове в чужбина

Девойки отхвърлят подарък автомобил и бижута, желаят филъри и силикон
Родители пръскат 5 000 лева за празненство в заведение, над 3000 лева за рокля, 1000 лева за грим от инфлуенсър

Момчетата харчат на половина

Много зрелостници избират балове в чужбина, а туристически организации се надпреварват да оферират предложения за запаметяващо се отбелязване на изкласяването, описаха пред “Труд news ” родители. Най-предпочетени се оказват близки дестинации като Тасос, Кавала и Халкидики, където три дни с две нощувки в хотел на ол инклузив излизат сред 400 и 500 лева

Кувертите в София приблизително вървят към 120 лева, в случай че випускът е съумял да резервира местата в най-желаните хотели и заведения още при започване на образователната година. Това е първата задача на дванадесетостенниците още преди даже да се стъпили в класната стая за последната образователна година, описаха пред “Труд news ” зрелостници, които в това време се стягат и за кандидатстудентските изпити и матури.

От месеци тече и главната подготовка за баловете, която включва тоалети и прически. За стилните решения сумите фрапантно се трансформират всяка година, като при девойките към този момент за обикновено се считало да дават за рокли по 3000 лева, а тези, които решат да са по-скромни, харчели единствено сред 800-1200 лева При момчетата сумите се въртят към 1000-1500 лева Прическите и гримът за дамите могат да минат 1000 лева, в случай че се търсят услугите на настоящите за момента експерти инфлуенсъри, с най-вече почитатели в инстаграм и тик-ток. Там обаче графикът със непокътнати часове е цялостен още от началото на годината, другояче шансове за експериментален грим и по-късно реализация в деня на бала, няма, споделят зрелостниците и признават, че се вълнуват най-много от марките, с които ще съумеят да се покрият от глава до пети.

И тази година е съвременно да посрещнеш гостите за бала не вкъщи, а на заведение, най-добре на градинско празненство с декорация, уелкъм дринк, фото будка, дарове за присъстващите, диджей и даже личен барман, или както се майтапят по-отворените родители - да си създадат дребна женитба. Така за персоналните балове на зрелостниците бюджетът на фамилиите стартира от 5000 лева за най-обикновен ресторант, като описът с гостите включва приблизително 40-45 индивида. Екстрите се заплащат в допълнение и сумата може да стане двойна, изключително в случай че се добави и заря, което също е алтернатива.

Масово абитуриентки вместо скъпи бижута, финален модел смарт телефон или автомобил, подарък от мама и баща, упорствали да получат като подарък силиконови гърди или сочни джуки като на моделите. Една от най-търсените процедури преди бала е слагането на филър в устните. За 0,5 мл до 1 мл цената варира от 300 до 500 лв.. Още толкоз коства и процедурата по поддръжката, като е най-добре да се вършат най-малко две в годината.

Хит са и мезотерапията и скинбустерите. С тях се реализира възстановяване на качеството на кожата и не се трансформира формата на лицето.

Увеличаването на гърди с импланти коства сред 5000 и 7500 лв., според от имплантите.

Удължаване на косата коства 600 лева
Дантели и лимузини - наложителни атрибути
Светлана Василева, 
Труд news, Благоевград



Не е елементарно да си зрелостник, в случай че следваш стилните трендове, споделят завършващи от Благоевград. Момичетата всеобщо си вършат обемни устни, удължават си косите, бронзират си кожата и всевъзможни други процедури се ползват, с цел да блеснат в нощта на бала.

Всички тези екстри обаче се заплащат от родителите. Цените на устните излизат до 500 лв., удължение на косата - 600 лв., козметични процедури за блестяща кожа до 300 лв. и още и още. Роклята, наложително би трябвало да е дантелена, по тялото- цените тук варират съгласно опциите от 200 лв. нагоре. Повече пари за бала отделят девойките от родопските села. Там е традиция да се пътува до Истанбул и се купуват рокли за принцеси, цените почват от 700 $ и нагоре. По 150 -200 лв. отделят за прически. Най-евтин излиза кувертът за заведенията за хранене -80 лв.. Много значима е колата, с която ще пътува зрелостникът. Тя би трябвало да е класна- или спортна, висок клас лимузина, в краен случай-джип. Тук се употребява жокер обади се на другар или се заплаща по 100 лв. на час. Родители всеобщо теглят заеми, тъй като би трябвало да платят с изключение на тези екстри, само че и почерпката на близки, която се прави по заведения.

Екскурзиите след бала също са фешън. Най-често младежите от Пиринско пътуват до Турция за 3 или 7 дни. Плащат по 400 до 600 лв. на човек. Или се избира курорт по родното море. Масово родителите гледат да се поберат в границите на 5 хиляди лв..

Варненска община раздаде по 200 лева на всеки завършващ
Канят класни със серенада и фолклорни носии
Даниела Фархи,
Труд news, Варна



Учениците от Вълчи дол поканиха класната си на бал, пременени с национални носии.

Всички 44 възпитаници от Аврен, завършващи междинното си обучение, получиха по 200 лева от общината като самопризнание за положения труд. Наградите на зрелостниците връчи кметът Емануил Манолов. Преди няколко години той инициира акцията, чиято цел е да обезпечи поддръжка на зрелостниците при подготовката им за кандидат-студентските изпити.
Извън мислите за матурите и тоалетите, завършващите гимназия се надпреварват да измислят истински предложения за бала към класните си ръководители. Учениците от 12 “а ” клас в СУ “Васил Левски ” във Вълчи дол трогнаха до сълзи преподавателката си Мая Петрова, залагайки на българските обичаи. Пременени с национални носии и под звуците на добруджанска гайда те поканиха класната на бала с танц и забъркана от ученичка питка.



Рози и покана с код, последвана от серенада, изненадаха класната на 12 “а ” от СУ “Любен Каравелов ” в Добрич.

В добричкото СУ “Любен Каравелов ” заложиха на друга изненада. Чрез школската радио система учениците пуснаха сигнал за заплаха, за който авансово бяха уведомили останалите деца и учители и посрещнаха на двора класната си и учител по осведомителни технологии Милена Иванова с афиш покана, изработен с HTML код - с бутони “да ” или “не ”, и тематична торта. На идващия ден класът я трогна и със серенада, въодушевена от българския фолклор.

Предлагат пакети за 153 лева
Слънчев бряг желан за тържествата
Мария Кехайова,
Труд news, Бургас



Тази година Бургас изпраща 2200 зрелостници от 22 учебни заведения. Почти всички са избрали за място на бала си Слънчев бряг. Там доста от хотелите към този момент са отворени и чакат първите посетители, а към 24 май- и зрелостниците. За тях има “разработени ” специфични предложения.

В хотел с четири звезди оферират две нощувки с две закуски, два обяда и две вечери на цена от 153 лв., три нощувки са 223 лв.. Това са пакети с включена празнична вечеря на блок маса, като денят за нея е авансово посочен. Доплащането на празнична вечеря на сет меню, със сервитьор, е 37 лв. на човек.

Празничната вечеря стартира в 20 часа и може да продължи до 05 часа на идващия ден, като храната е разполагаем до 24 часа, а напитките до 02 часа.

Допълнително се доплаща за ди джей, игри и надпревари и празнична торта.

Например в петзвезден хотел, 3 нощувки са 260 лв., 4 нощувки са 340 лв., а пет нощувки са на цена 390 лв.. Нощувките са на база “ол инклузив ”, т. е. има обща маса за закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, кафе, безалкохолни и вино. Може да се употребява басейнът на територията на хотела.

Настаняването е в жилища по трима и четирима, а доплащането за двойна стая е 20 лв. на вечер на човек.

В Бургас
Завършващи Математическата със театър в Летния спектакъл


Постоянното бургаско наличие в Топ 10 на най-хубавите междинни учебни заведения в България - ППМГ “Акад. Никола Обрешков ” - изпраща с поредност от събития випуск 2024.

Вчера зрелостниците показаха в Летния спектакъл театър, наименуван “Като за последно ”. Събра се толкоз аудитория, колкото на крайна вечер на фестивала “Бургас и морето ”.

Пред свои родственици и другари на сцената излезе всеки от класовете във випуска. Младежите бяха подготвили с въображение и щипка комизъм видео визитки. Един след различен класовете демонстрираха и танцовите си умения посредством авансово измислени и репетирани хореографии.

Има бонуси за класен началник и шеф
Кувертите в Шумен до 120 лв.
Цветелина Георгиева,
Труд news, Шумен

В Шумен баловете обичайно стартираха с покана на класния началник да взе участие в последната празнична вечер на класа. “Елате с нас на бала ” се споделя към този момент все по-бляскавото и нетрадиционно канене. Тази година в Шумен с изключение на от предложения с гайда и барабан, изобилства от огнени шоута за обичаните учителки. Някои от класовете се задоволяват единствено с червен килим и фойерверки край него, само че други допълват към това заря. Клип във фейсбук демонстрира и пламнал надпис - покана. Някои от класовете, очевидно повлияни от тестовата система на изпитване, бяха заложили на транспарант с изписан въпрос “Ще дойдете ли с нас на бала ” и два вероятни отговора “да ” и “разбира се ”.

Кувертите за баловете в Шумен са от 60 до 120 лв..

Много желано шуменско заведение е оповестило куверт 120 лева на зрелостник, само че за сираци, полусираци и близнаци цената е 60 лв.. Има
бонус и за шеф и класен началник - гратис. От ресторанта изясняват, че по този начин облекчават учениците, които всекидневно събират средства за учителите си.

Могат да се намерят и куверти към 70 лв. в кръчма.

Ол инклузив балове оферират хотели в курортите край Варна 
Родители броят хилядарки за стилно изпращане
Даниела Фархи, 
Труд news, Варна



Абитуриентските балове във Варна и тази година ще са главно в курортите край града. Сезонните хотели на първа линия дадоха ранен старт на сезона по Великден и оферират преференциални предложения. Вечерите с петстепенно меню и стратегия излизат от 110 до 150 лева Предлагат и разновидности с ол инклузив и нощувка, като цените варират от 150 до 280 лева Всички оферират понижения до 50% на кувертите за учители и завършващи сираци или полусираци, а за шефове и класни ръководители - безвъзмездни пакети. Най-евтините разновидности са в питейните заведения във Варна. Там кувертът с питиета, ядки, солени и сладки хапки и диджей е 40-50 лева

Градските хотели разчитат главно на изпращането на зрелостници. Родители наемат лоби питейни заведения, конгресни зали и заведения за хранене за стилни коктейли или същински пиршества. “Интересът е огромен, усилва се и броя на гостите. Докато преди няколко години хората канеха по най-много 40 души, в този момент доближават до 70 при цени на кувертите от 40 до 100 лева ”, заяви пред “Труд news ” ръководителят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев. По думите му не на смешка родителите обяснявали, че след това децата им може да се оженят няколко пъти, само че балът е един и би трябвало да бъдат изпратени уместно в морето на живота.

Освен хилядарки за изпращането, мнозина наемат и професионален фотограф. Цената на час е 130-180 лева Още толкоз костват прическа и професионален грим за девойките. Облеклото е в необятен диапазон - един тоалет с аксесоари може да се направи и за 300 и за 3000 лева, като за момчетата нормално сметката е по-малка. Във фейсбук валят оферти за рокли и костюми подарък за обществено слаби зрелостници, намират се и предложения за безвъзмезден транспорт и професионален грим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР