Строителни фирми излизат на тридневен протест от днес, те ще

...
Строителни фирми излизат на тридневен протест от днес, те ще
Коментари Харесай

Пътни фирми на протест, спират движението на 20 места -

Строителни компании излизат на тридневен митинг от през днешния ден, те ще блокират 20 сектори от пътища в цялата страна. 

В София ще има шествие на Околовръстното, както и протест пред служебния вход на Народното събрание от 9 часа. 

На останалите места в страната недоволните, които към момента не са получили пари от страната за осъществени от тях поправки, ще стопират придвижването от 10 до 11 часа на избрани точки във Видин, Ловеч, Русе, Шумен, Бургас, Пловдив, Перник, Благоевград, Чепеларе, Плевен, Монтана, Велико Търново, Търговище, AM Хемус - вход/изход Варна, Стара Загора и др. 

Протестът в столицата е позволен до 17:00 ч., в страната - до 12:00 ч. 

Промяната остави България без пътища. Част от държавното управление саботира поддържането на пътищата и, ако Народното заседание не анулира решението си от края на април, на 30 септември България ще е единствената страна в света, която няма да има поддръжка на пътища, предупреди през вчерашния ден изпълнителният шеф на Стефан Чайков. Причината е, че с фирмите нужните контракти. Става въпрос за неизплатени 720 млн. лева за към този момент осъществени действия.

За Чайков Народното събрание би трябвало да разпореди на Министерския съвет решаването на казуса, тъй че в случай че то бъде необуздано, по него да може да се работи. 

Кабинетът откри, че през вчерашния ден Агенция „ Пътна инфраструктура “ едностранно е прекратила всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Причината, посочена от АПИ, е „ пропуски в документите за присъединяване “, препоръчана от самата АПИ, нощес от държавното управление. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР