Строгите икономии са довели до неблагоприятен ефект за здравето ни, според

...
Строгите икономии са довели до неблагоприятен ефект за здравето ни, според
Коментари Харесай

Средната продължителност на живота - за пръв път в застой от 100 години насам

Строгите икономии са довели до неподходящ резултат за здравето ни, според отчет на професор сър Майкъл Мармот от UCL Institute of Health Equity, представен от Neurosciencenews.

Освен това отчетът сочи, че междинната дълготрайност на живота е в застой за първи път от 100 години. За най-бедните 10% от дамите във Англия пък, продължителността даже е намаляла, а смъртността на лица сред 45 и 49 години се е нараснала вследствие приложимост на опиати и самоубийства.

10 години откакто професор сър Мармот разгласява за пръв път " Marmot Review ", новият отчет удостоверява, че през последното десетилетие неравнопоставеността в опазването на здравето като цяло се е разширила, а времето, прекарано в " неприятно " здраве, се е нараснало от 2010 година

Той също по този начин демонстрира увеличение на разликата в опазването на здравето север/ юг (Великобритания), където най-голямо понижение се следи в най-нуждаещите се 10% от кварталите в Североизточния район, а най-голямото нарастване на минимум лишените от 10% квартали в Лондон.

Прегледът през 2020 година отхвърля теорията, че забавянето на продължителността на живота може да се дължи само на тежки зими или грип. Докладът показва, че повече от 80% от забавянето сред 2011 година и 2019 година е резултат от въздействия, разнообразни от смъртността, обвързвана със зимата. А забавянето на подобряването на продължителността на живота във Англия е по-забележимо, в сравнение с в множеството европейски и други страни с високи приходи, като се изключи Съединени американски щати.

Прегледът акцентира, че здравето ни не е единствено въпрос на това, до каква степен добре се финансира здравната услуга и нейните функционалности. Тъй като здравето е тясно обвързвано с събитията, при които се раждаме, растем, живеем, работим и възрастта ни, огромните съкращения на финансите ни от строгите икономии са довели до неподходящ резултат.

Колкото по-ограничени от региона в който живеем, толкоз по-кратка е продължителността на живота. Този обществен градиент стана по-голям през последното десетилетие и се отрази най-силно при дамите в най-нуждаещите се 10%.

Има подчертани районни разлики в продължителността на живота, изключително измежду хората, живеещи в по-ограничени  се региони. Смъртността нараства при мъжете и дамите на възраст 45-49 години най-много поради така наречен " смъртни случаи от обезсърчение “ (самоубийства, корист с опиати и алкохол).

Има жилищна рецесия и повишаване на бездомността; хората нямат задоволително пари, с цел да водят здравословен живот и има все по-игнорирани общности с неприятни условия на живот и все по-малко аргументи за вяра.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР