Строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената

...
Строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената
Коментари Харесай

Вечерен час и строги мерки за движение в старозагорски квартал

Строга организация за реализиране на надзор по съблюдаване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване е въведена в  ромския квартал " Лозенец " в Стара Загора. Решението е взето от Общинския щаб за предварителна защита разпространяването на COVID- 19 на територията на общината. 
От 16 часа през днешния ден, 19 март, се не разрешава повече от две лица да се събират на публични места в квартала. От 20 до 4 часа в " Лозенец " се вкарва вечерен час - в диапазон се не разрешава напредването на жители на територията му.
От през днешния ден на входно-изходните точки на квартала са ситуирани полицейски патрули. Служителите на Министерството на вътрешните работи записват персоналните данни на всички влизащи или излизащи лица и аргументите за влизането и излизането им в специфичен за задачата дневник. Работещите на смени поданици на ромския квартал ще се придвижват след проявление на служебна записка от предприятието или организацията, в която са заети- за времето на явяване и овакантяване на работа. 
В жилищния регион няма да се позволяват лица без непрекъснат или сегашен адрес на територията на кв. „ Лозенец ”. Гражданите наложително ще се придвижват с защитни маски. Препоръчва се до най-малко да се ограничи придвижването на лица над 65-годишна възраст. Изключения ще се вършат единствено за коли на Министерство на вътрешните работи, пожарни коли и коли за спешна помощ. 
Зареждането с хранителни артикули и медикаменти ще се прави в светлата част на деня след инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи.
Препис от заповедта за по-строгите ограничения е връчен на  основният експерт на кв. " Лозенец " Ганко Ганев, на заместник-кметовете и секретаря на община Стара Загора, на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, на Районна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) и Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) за сведение и осъществяване, както и на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и на регионалния шеф на област Стара Загора.
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР