Стресиращи данни се изнасят за числото на самоубийствата в страната

...
Стресиращи данни се изнасят за числото на самоубийствата в страната
Коментари Харесай

Тревожна тенденция се констатира при суицидните случаи


Стресиращи данни се изнасят за цифрата на самоубийствата в страната на опциите. Случаите на протегналите ръка на себе си и изгубили живота си са скочили с 30% за последните две десетилетияq регистрираха във вторник от американския Национален

център за здравна статистика. Данните тотално обръщат досегашните показа на психиатрите, тъй като, в случай че до момента се учеше, че смъртните случаи в резултат на суицидно държание са повече измежду мъжете, в този момент констатациите са, че това число нараства застрашително измежду представителките на нежния пол.

Около три пъти повече са съдбовните случаи при момчетата и мъжете, спрямо девойките и дамите. За Съединени американски щати това са към 21 на 100 000 души за мощния пол и 6 на 100 000 души за нежния пол за 2016 година

При сравняване на данните с предишни години обаче американските епидемиолози

вършат втората тревожна констатация, че приключилите с съдбовен край опити

при дамите са се нараснали фрапантно със стресиращото число от 50% от 2000 за 2016 година С 21% са нарастнали тези случаи при мъжете.

Експертите са сюрпризирани, че това число при дамите е два пъти по-голямо в сравнение с при мъжете. Това е стеснителен скок за относително къс период от време, разясняват специалистите от NCHS.

Промяната се дължи на повишеното число посягащи на себе си дами на възраст сред 45 и 64 години, което е с 60% по-високо отреди.

Американските учени изобщо не са наясно с

аргументите за тази изцяло изненадваща за тях наклонност.

Стресът се спряга за един от водещите рискови фактори за суицидни мисли. Хората протягат ръка на себе си, когато се усещат тотално смазани, разяснява пред медии Надин Каслоу, психолог от университета Емони и експрезидент на Американската психична асоциация.

Според Асоциацията стресът при дамите през последните години е повишен неимоверно. Жените на междинна възраст принадлежат към така наречен „ сандвич потомство “. Това е поколението дами, които разделят идентични отговорности за дома и в работата и

действат под тежестта на голям брой отговорности. Тези дами се грижат за децата си, родители, поемат редица служебни отговорности...

Свързани публикации.. Параноидна персона – изходът е самоанализ и път към другите без боязън 1 Хронична болежка и меланхолия – циничен кръг, от който има излизане 0 В меланхолия ли съм? 6 нейни признака 3

Същевременно от последните две десетилетия е налична и наклонността дамите все по-често сами да водят домакинство и отглеждат потомство, което значи че те се пробват да вършат доста повече сами, акцентира Каслоу.

Стресът е на всички места, само че тези дами несъмнено нямат опция поради уговорките си да отделят време за себе си и не получават обществената поддръжка, от която се нуждаят, е мнението на специалиста.

Черната статистика се дължи освен поради дамите на междинна възраст – отчетите демонстрират увеличение на суицидните

случаи след тях и в младежка възраст, и като цяло във всички възрастови групи.

Наличието на суицидни случаи измежду популацията е обезпокоителен индикатор и проблем, за чието решение отговорност носи цялото общество. Тук не става дума просто за пояснение на данни по полова принадлежност или отчитане на една или друга наклонност, а за намиране на способи за пресицането им.

Например при момчетата от възраст над 15 години се регистрира потребление на огнестрелно оръжие, което значи, че би трябвало да се търсят способи за ограничение на достъпа до такова, което може да бъде употребявано в миг на психо-емоционална рецесия, разяснява доктор Холи Хидегор, медицински епидемиолог от NCHS.

За да се предотвратят случаите, изрично ефикасна мярка е да се ограничи достъпа до средствата за осъществяването на нападение над себе си. Изисква се и различаване на спешни моменти в психо-емоционалното положение. Предполага се и обезпечаването на

по-добър достъп до здравно-психични грижи. Хората би трябвало да се образоват и да разпознават признаците на меланхолия от учебна възраст, с цел да могат съответно да реагират на сходни проблеми без значение дали те се касаят за самитетях или за околните им.

Такива признаци са внезапната промяна на настроенията, коренна смяна в светоусещанията и държанието, непрекъснато неприятно или пасивно държание, мощна нервност, уединяване. Ако даден човек непрестанно споделя какъв брой доста е претрупан и му тежат действия, които преди този момент драговолно е изпълнявал, е от голяма важност да може да разчита на поддръжка от другите, вместо да търпи отрицателна оценка и рецензия. Налага се отбягване и на рисковата среда.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР