Стрес на работното място, грижи за дома и децата, претоварен

...
Стрес на работното място, грижи за дома и децата, претоварен
Коментари Харесай

10 полезни съвета как да се справим с главоболието без лекарства

Стрес на работното място, грижи за дома и децата, претрупан график, да не забравяме и тези майстори у дома, които сякаш щяха да приключат с ремонта още преди седмица. Купища дребни и огромни проблеми. Как да не го заболи главата човек!

На всеки от нас се е случвало. Стига болката да не е обвързвана с някакво съществено заболяване, пробвайте да се избавите от досадното главоболие без медикаменти.

Днес събрахме 10 изпитани трика против болежката, без да се постанова да ходите до аптеката. И по този начин, по какъв начин да се оправим с главоболието?

 10 потребни съвета по какъв начин да се оправим с главоболието без медикаменти

10. Ако ви се намират масло от лавандула или мента – използвайте ги в банята. Напълнете ваната, прибавете етеричното масло и се отпуснете. Ако нямате вана, може просто да разтриете няколко капки от маслото върху китките и задната част на врата и слепоочията.

9. Намокрете две кърпи със студена вода , изстискайте и ги поставете на врата и челото си.

8. За да решите казуса с главоболието, включете лицето си. Направете разнообразни мимики, развъртете очи наляво и надясно, нагоре и надолу, сбърчете нос, вдигнете веждите. Масажирайте слепоочията си с леки кръгообразни придвижвания.

 10 потребни съвета по какъв начин да се оправим с главоболието без медикаменти

7. Възможно е появяването на главоболието да се дължи на недоспиване. Затова се погрижете за пълноценния си сън – проветрете добре помещението преди да си легнете, осигурете си цялостна тишина и мрачевина, в случай че се постанова използвайте тапи за уши и маска за сън.

6. Преди да си легнете пръснете няколко капки сок от портокалова кора върху възглавницата си . Може да употребявате и портокалово масло.

5. Добро средство против болки в главата е ледът. Разтрийте с кубче лед врата и шията си. Направете противоположен душ на ръцете и краката.

4. Компрес от пропит в гореща вода черен самун също оказва помощ да се отървете от главоболието. Когато хлябът се размекне, го сложете в марля и наложете на челото.

 10 потребни съвета по какъв начин да се оправим с главоболието без медикаменти

3. Свежият въздух може да помогне за облекчение на болката ви. Отворете прозореца и проветрете или напряко се разходете. И при двата случая направете 15-20 дълбоки вдишвания.

2. Често незадоволителната хидратация на организма води до появяването на болки в главата . Пийте доста вода през целия ден, по този начин обезпечено болката ще се появява по-рядко и няма да бъде толкоз мощна.

1. Добавянето на джинджифил към избрани храни и питиета също е положително средство за унищожаване на главоболието. Този способ обаче не се предлага на хора със стомашни проблеми.

И най-после един бонус съвет – имайте поради, че някои храни могат да провокират главоболие, за жалост и обичаният ни шоколад е измежду тях. Като цяло феновете на сладкото страдат по-често от главоболие, по тази причина е целесъобразно да лимитират сладкишите. Главоболие може да бъде провокирано и в случай че прекаляваме с кафето.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР