Стремежът на БСП да вкарат руската ваксина, без да има

...
Стремежът на БСП да вкарат руската ваксина, без да има
Коментари Харесай

Харизанов: И Джорджано е популярен, да го направим премиер?

Стремежът на Българска социалистическа партия да вкарат съветската ваксина, без да има позволение от Европейската организация по медикаментите, ненапълно е понятен. Коронакризата се политизира и се употребява за офанзиви. Това съобщи в ефира на " Събуди се " по Нова тв политологът от Института за дясна политика Георги Харизанов.

" Кризата промени резултата от изборите в най-голямата страна в света. Трябва да сме надалеч от мисълта, че тя не може да промени и изборите у нас ", изясни политологът.

" Съединени американски щати са доказателство, че рекордно високата интензивност не успокоява обществото. Там хората са разграничени и не харесват новия президент ", изясни той.

" Ситуацията е комплицирана. Трудно е сега да се направи някаква прогноза. Има ужасно доста незнайни. Хората доста желаят да спрат да съблюдават ограниченията, да излязат, да ги напече слънцето, да се видят с другари и през идващите 10 дни няма да има тази опция ", сподели Харизанов.

" Жалко е, че в акция не се приказва за политика или за бъдещето ", установи той.

" Най-голямата екзотика е неизвестността. Факт е, че на никой не му излиза математиката. В опозицията има съмнения и сочене с пръст кой ще е патерица на ГЕРБ. Никой не приказва кой ще е патерица на Българска социалистическа партия. Това значи, че към този момент е ясно, че ГЕБР ще завоюва. Никой не желае да е със изгубилите. Това налива още гласове по предписание в ГЕРБ ", счита Харизанов.

" Важно е какъв брой партии ще влязат в Народното събрание. Неизвестните са прекалено много. Сигурното е явно – кой ще победи на тези избори ", безапелационен е той.

" Има някаква слаба сигурност кои партии ще влязат в Народното събрание, само че това не може да докара до устойчиви прогнози към днешна дата ", счита политологът.

" Намираме се в интервал на боязън и неустойчивост и хората желаят нещо несъмнено. Това ще ги накара да поддържат статуквото и към този момент познатите партии ", безапелационен е Харизанов.

Политологът разяснява и многото известни персони в листите на партиите:

„ И Джорджано е известен, да го създадем министър председател, тъй като го познават всички. Популярността не споделя нищо. В този парламент би трябвало да има повече адвокати и икономисти. Трябват ни десни икономисти, а не като Румен Гечев. Те би трябвало да въздействат на законодателството от позиция на частния бизнес, да се задържат ниските налози “, съобщи той.

„ Здравната рецесия удря по стопанската система. Не мога да се сетя за доста десни икономисти в идващия парламент, което за мен е притеснително. Трябват доста адвокати, тъй като въпреки всичко Народното събрание твори закони “, изясни Харизанов.

Той разяснява и мълчанието на Слави Трифонов и мистерията към облика и партията му:

" Привърженик съм на двуполюсните модели. Рядко инцидентни хора съумяват да стигнат до върховете на политиката. При всеки новосъздаващ се план има риск всевъзможни шантави хора да дойдат в твоята групировка и да те изложат ", изясни той.

" Хората, които не се демонстрират, не показват експертизите и качествата си обаче, ще изпаднат от политиката ", безапелационен е Харизанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР