Стрелката само за ляв завой на кръстовището на бул. Руски“

...
Стрелката само за ляв завой на кръстовището на бул. Руски“
Коментари Харесай

Важно за шофьорите! Промени на възлови кръстовища в Пловдив

Стрелката единствено за ляв завой на кръстовището на бул. „ Руски “ с ул. „ Янко Сакъзов “ ще стане права-лява и в двете направления. По същия метод ще се усъвършенства придвижването по бул. „ България “ при входа на пожарната до панаира. Това заяви заместник-кметът по транспорт  Тодор Чонов  след съвещание на експертния съвет на общинската комисия по сигурност на придвижването.
По искане на „ Пътна полиция “ се реорганизира още едно кръстовище. От пътната лента на бул. „ Васил Априлов “ за ляв завой към ул. „ Данаил Николаев “ ще може да се продължава и напряко към бул. „ Шести септември “. Очакваният резултат след направените разбори е облекчаването на трафика по посочените пътни прави.
Експертният съвет одобри и предлагането на регион „ Централен “ за ул. „ Чардафон “, ситуирана сред бул. „ Марица юг “ и ул. „ Янко Сакъзов “, написа Plovdiv24. Под знаците В27 – „ Забранени са престоят и паркирането “, ще се инсталират табелки с часови диапазон – от 8:30 до 18 ч., тъй че в останалата част на денонощието живеещите в квартала да могат да употребяват паркоместата.
Забрана за престой и паркиране обаче ще бъде въведена на ул. „ Асен Христофоров “, по която е пренасочено придвижването поради строителните действия в регион „ Южен “. Спрелите коли в допълнение затрудняват трафика, по тази причина краткотрайно там ще бъдат сложени знаци В27.
Решено е също ул. „ Лука Касъров “ в регион „ Централен “ да бъде отворена към „ Младежка “ и бул. „ Шести септември “. Това може да стане при съществуване на финансов запас след приемането на бюджета.
Заместник-кметът Чонов разяснява, че по опция се одобряват всички рационални оферти и от институции, и от жители, с които да се облекчи трафикът и да се увеличи сигурността на придвижването.
В сходство с взетите от експертния съвет решения следва да бъде сложена нужната отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка,  допълни шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “  Георги Стоилов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР