Стрелецът от Лас Вегас - 64-годишният Стивън Падък, който откри

...
Стрелецът от Лас Вегас - 64-годишният Стивън Падък, който откри
Коментари Харесай

Кой е убиецът от Лас Вегас?

Стрелецът от Лас Вегас - 64-годишният Стивън Падък, който откри огън по 20 000 души, събрали се на кънтри концерт в Лас Вегас бе открит мъртъв в стаята си от полицията, а към него е имало над 10 куфара и повече от 23 оръжия. В колата му е бил открит амониев нитрат – неестествен тор, който може да бъде употребен за основаването на експлозиви. Веществото е било употребявано в нахлуване от 1995 година в Оклахома, което е умъртвило близо 170 души.

В дома на Падък в градчето Мъскийт, което е на към час път от Лас Вегас, са открити други 19 оръжия, експлозиви и боеприпаси. Полицията има заповед за обиск и на друга негова къща, в Рено, Невада.

Крис Съливан, притежателят на магазина Guns & Guitars в Мъскийт, удостовери, че Падък е негов клиент и е минал през "всички нужни инспекции и процедури ". "Нямаше каквито и да е признаци или аргументи да считам, че е неустойчив или няма право да има оръжие ", сподели Съливан.

Падък е купувал оръжия и от различен магазин, New Frontier Armory, в Лас Вегас, като също е минал всички нужни инспекции, в това число такава на ФБР. Собственикът на този магазин, Дейвид Фамилиети, обаче сочи пред Би Би Си, че закупените оръжия не биха могли да произведат резултата, забелязан във видеата от нападението, без да бъдат ремонтирани.

Бившата съседка на Падък, 79-годишната Даян Маккей, сподели пред "Вашингтон пост ", че той и приятелката му, Мерилу Данли, постоянно са държали щорите спуснати. "Беше чудноват, пернат. Все едно нямах комшия ", споделя тях. "Човек може най-малко да е заядлив или нещо такова. Той – нищо, беше спокоен. "

"Нямахме визия, ужасени сме. Потресени сме и съчувстваме на жертвите ", съобщи пред "Ройтерс " братът на стрелеца, Ерик Падък.

Бащата на Ерик и Стивън – Бенджамин Хоскинс Падък, е бил прочут банков обирджия и е прекарал 8 години в листата на ФБР с 10-те най-търсени нарушители, заяви Си Ен Ен. Диагностициран умопобъркан, той е бил упрекнат в банков грабеж, кражба на автомобил и измами. Имал е податливост към самоубийство и е считан за "много рисков ".

Падък е ограбил няколко банки в Аризона през 60-те години и наказан на 20 години затвор, само че е избягал от институцията през 1969 година, оповестява "Фокс нюз ". Опитал се е да си построи нов живот под друга идентичност като управител на бинго в Орегон, само че бива открит през 1978 година Помилван е след година в ареста и се е върнал в бинго залата си, само че за активността в нея са му повдигнати обвинявания през 1987 година, при които той се разминава единствено с санкция. Починал е през 1998 година

Стивън Падък е живял в градче на границата сред Невада и Аризона и на към час и половина път от мястото на нещастието. Къщата му е в регион на заможни хора "Сън сити Мескит " с към 1400 здания, голф игрище, открити и покрити басейни и фитнес. За поданици се позволяват хора на най-малко 55 години и не се разрешава да има деца.

Според локалната полиция Падък не е обвързван с терористични организации и няма информация за претекстовете му, не се знае и каква вяра е изповядвал, в случай че е бил набожен. Той няма и досие. Засега полицията не проверява случилото се като терористичен акт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР