Стратези на Джей Пи Моргън Чейз оценяват реалната цена на

...
Стратези на Джей Пи Моргън Чейз оценяват реалната цена на
Коментари Харесай

Справедливата цена на Bitcoin е 38 хил. долара

Стратези на " Джей Пи Моргън Чейз " правят оценка действителната цена на Bitcoin на 38 хиляди $ - с към 15% под котировката й в следобедните часове на 11 февруари от 43,783 $. Сметките на банкерите са учредени на размаха на съмненията на виртуалната валута спрямо ценовите придвижвания на златото. 

Анализаторите на американската банка показват в коментар за клиентите си, че цифровата монета е жестоко четири пъти " по-турбулентна " от жълтия метал, което обосновава котировката 38 хиляди $. Ако въпросните съмнения се укротят до три пъти над златните, справедливата цена на Bitcoin ще се увеличи до 50 хиляди $, по сметки на специалистите. 

Най-голямото предизвикателство пред бъдещето на виртуалните пари е тяхната неустойчивост и редуващите се цикли на сривове и скокове, които попречват приемането й от институционалните вложители, показват стратезите на " Джей Пи Моргън Чейз ".

Според банкерите, дълготрайната теоретична целева стойност на Bitcoin - нивото, на което общата пазарна оценка на цифровите монети са изравнява с тази на общото количество злато, което е частно владеене и е предопределено за капиталови цели, е 150 хиляди щ. $ - с 4 хиляди $ над миналогодишната оценка от 146 хиляди $. 

Стратезите прибавят, че януарската ценова промяна на Bitcoin не наподобява като " капитулация ", сходна на следената пре май 2021-а когато цифровата монета загуби 50% от пазарната си оценка. Въпреки това ред пазарни маркери като количеството фючърсни договори и запасите на тържищата сега приказват за " по-дълготраен и заради това по-обезпокоителен тренд на редукция на позициите ", който стартира през ноември 2021-а, заключават анализаторите на " Джей Пи Моргън Чейз ".

Експерти от криптосектора показват, че криптовалутите са под напън поради най-високата за последните 40 години инфлация в Съединени американски щати, достигнала 7.5% годишно през януари. Подобни стойности могат да принудят Федералния запас да стартира да качва по-бързо лихвените проценти, което би имало отрицателен резултат върху всички рискови активи, в това число и за виртуалните пари. 

Все отново, така наречен показател на страха и алчността, който следи пазарните настройки, към този момент остава безпристрастен, по оценка на търговците. Което подхранва оптимизма им за февруарски растеж на криптовселената. Още повече, по предписание, февруари е обичайно мощен за борсовите показатели, които са в позитивна корелация с цифровите монети. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР