Стратегията за национална сигурност в момента минава през обществено обсъждане

...
Стратегията за национална сигурност в момента минава през обществено обсъждане
Коментари Харесай

Стратегията за националната сигурност ще бъде в МС през октомври, заяви Цветанов


Стратегията за национална сигурност сега минава през публично разискване и ще бъде импортирана в Министерски съвет за приемане до края на октомври месец. Този период ще бъде изпълнен. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветано в след Консултативният съвет за национална сигурност при президента.

„ Знаете, че има предоставена задача на министерството на финансите и министерството на защитата да се създаде скица за това по какъв начин до 2024 година ще отделяме 2% от Брутният вътрешен продукт за сигурност. Този спор ще мине през бюджетната комисия в Народното събрание. От тази позиция считам, че няма точки на несъблюдение по тази тактика, а в противен случай – сериозна политическа воля да се движим по точките, признати на консултативния съвет при президента”, добави той, представен от БГНЕС.

„ В момента има два законопроекта за антикорупция и дебатът би трябвало да се гледа в българския парламент, от него би трябвало да бъдат и признати. Ако нямаше импортирани планове, импортирани непосредствено от група народни представители, щеше да бъде надалеч по-лесно. Но ние взехме политическо решение, дружно с Обединени патриоти, че цялата процедура ще бъде извървяна от началото, без значение че в 43-тото Народно заседание не беше признат поради разминаване по отношение на анонимните сигнали”, изясни още Цветанов.
„ Всички се консолидираха към това, че Министерството на правораздаването в лицето на госпожа Цецка Цачева и вицепремиера Екатерина Захариева, имаше работна група, която извървя своя път, за което им благодаря. Има точки, които не бяха признати, заради това, че има противоречиви моменти по отношение на това кой да назначава антикорупционния орган. Друга противоречива точка беше следствието, което се предлага от страна на Българска социалистическа партия в техния законопроект, поради което няма по какъв начин да нарушим Конституцията. Всички участници в съвещанието гласоподаваха за отпадането на тези две точки. Единствено госпожа Корнелия Нинова и президентът Румен Радев гласоподаваха за оставането им”, показа заместник-председателят на ГЕРБ.

На журналистически въпроси по отношение на брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов – Илия и обвиняванията в корупция, Цветанов сподели, че за това би трябвало да бъдат питани социалистите.

Цветанов съобщи още, че съгласно него държавното управление е устойчиво и се придържа към управническата си стратегия, която беше призната при започване на август за повсеместен 4-годишен мандат.
Той добави, че в края на годината следва спор за бюджета през 2018 година и изрази убеденост, че тази година ще приключи с стопански напредък от 4%. За идната година се чака растеж от още 3, 7 на 100. Това ще помогне за увеличение на разходната част по бюджета, без задълбочаване на недостига.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР