Стратегията на президента бързай бавно е доста безплодна. Не очаквам

...
Стратегията на президента бързай бавно е доста безплодна. Не очаквам
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Социолог: Стратегията на президента „Бързай бавно“ е безплодна. Вторият мандат е обречен

Стратегията на президента бързай постепенно е много безплодна. Не чакам с следващото отсрочване да се получи резултат. Вдигаме академичното равнище на номинираните за министър председатели. По всяка възможност вторият мандат не просто няма да сформира кабинет, вероятността клони към 0, а може би няма да бъде изпълнен. Това сподели пред Нова нюз социологът Елена Дариева.

Според нея третият мандат е съкрушен със свръхочаквания.

„ Политическото въображение се изчерпа. Експертен кабинет се състоя с номинацията на проф. Габровски. При втория мандат кабинет на малцинството е жертван на крах. Нараства ролята на президента, в ролята му на демиург на кого ще делегира третата директория. Наблюдава се тежка ерозия, която визира институциите и политическите сили. Готовността да се гласоподава на идващите избори е притеснително ниска – 35%, под 2,5 млн. “, съобщи тя.

От своя страна журналистът Асен Григоров счита, че е имало опция процедурата с мандатите да се извърши по-бързо.

„ Можеше да се отиде на избори, което е честната позиция към обстановката и гласоподавателите. Най- огромният проблем на служебното държавно управление е неналичието на бистрота, то мъчно предстои на надзор. Има блага приемливост сред президента и ГЕРБ. Вторият мандат няма да сплоти политическите партии в единодушие. В „ Български напредък “ има странни хора, техните дъски са сковани в последния миг “, уточни той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР