Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно отвсякога, заяви

...
Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно отвсякога, заяви
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно отвсякога

Стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати е по-силно отвсякога, съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен по време на първата си лекция у нас. Добави, че е очарован от страната ни и прикани президента Байдън да посети България.

Събитието беше проведено от Атлантическия клуб у нас. Поводът е 120 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни. Посланикът даде обещание да работи с българското държавно управление за рухването на визите за Съединени американски щати, само че още веднъж напомни, че решението не е политическо, а има ясни критерии, които би трябвало да бъдат изпълнени.

Мартен разяснява и войната в Украйна, наблягайки, че военната помощ за страната би трябвало да продължи.

" Днес се навършват повече от 500 дни от непровокираната инвазия на Русия в Украйна и интернационалната общественост би трябвало да бъде по-обединена от всеки път, с цел да може да отбрани общите ни полезности. Както президентът Байдън ясно сподели, Русия остава единственото затруднение пред мира в Украйна. Само Русия може да приключи тази война още през днешния ден. Президентът Путин и Кремъл би трябвало да бъдат държани виновни за своите безразсъдни дейности, които доведоха до непотребна гибел и опустошения, изместиха от домовете им милиони почтени цивилни и подкопаха основите на интернационалния ред, посредством които старания да преначертаят със мощ границите. Ние не можем да приемем тази експанзия, която подкопава суверенните граници на никоя страна ", зяви Мартен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР