Стратегическият институт за национални политики и идеи стартира серия от

...
Стратегическият институт за национални политики и идеи стартира серия от
Коментари Харесай

МИСИЯ 9 МИЛИОНА: Повече българчета? Когато им построим пътища!

Стратегическият институт за национални политики и хрумвания започва серия от съответни дейности и оферти към бъдещата власт в областта на икономическото и общественото развиване, с цел да бори, в случай че би трябвало и с радикални ограничения, демографската рецесия в страната. Организацията, основана предходната година от социалиста и някогашен началник на БСП-София Калоян Паргов, подкрепя и една от огромните фондации в бранша " Искам бебе ", която пък упорства за ранен и своевременен скрининг на младите и профилактика на репродуктивните качества. За да не стане прекомерно късно да се раждат българчета. 

А съгласно СИНПИ задачата " 9 милиона " може да се реализира единствено тогава, когато страната стане мощна и предложи на фамилиите подобаваща и постоянна среда, посочи Паргов на среща на създателите довечера. 

" Повечето полемиките се въртят към изявления и статистика за раждаемост и смъртност, само че има доста по-голям и сложен детайл. А точно - характерността за мощната страната. Това е мощна стопанска система плюс среда, помагаща за битката с демографската рецесия. 3 милиона избягаха от родината, починаха за последните 3 десетилетия, а раждаемостта мощно понижа. Политическата рецесия в последните 2 години по никакъв начин не оказва помощ на хората ", предизвести той. 

Бившият министър на капиталовото планиране в кабинета на Пламен Орешарски - проф. Иван Данов пък изясни и добави, че голямата обществена и икономическа ножица сред севера и юга в България се дължи на фундаментално закъснение на развиването на инфраструктурата. 

Според стратезите таман пътното строителство, което да подсигурява свободното придвижване на артикули и капитали освен на изток от София към Черно море, само че и обезпечаването на коридорите от гръцките пристанища към Румъния и към Западна Европа, е в основата и на битката против демографската рецесия. 

За тази цел Стратегическият институт на Калоян Паргов приготвя документи за бъдещо внасяне за разглеждане и от Народното събрание след вота на 2 април, и от изпълнителната власт след конституирането й. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР