Страшна прогноза направи д-р Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по

...
Страшна прогноза направи д-р Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по
Коментари Харесай

Симидчиев със страшна прогноза. Идва нова COVID вълна! Ваксинирайте се

Страшна прогноза направи доктор Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

„ Сигурен съм, че ще има нов пик на инфектирани с COVID-19 у нас. Въпросът е по кое време това ще се случи ”, разяснява Симидчиев пред NOVA.

„ Във всички страни в Европа – и във Франция, Германия, Англия и Гърция имат доста новозарадени. Така че в случай че доста хора отидат в Гърция да вземем за пример има огромен риск там да се получи заразяване и това да се придвижи и при нас ”, разяснява той.

Симидчиев е безапелационен, че откакто ограниченията бяха прекъснати, бдителността на всеки един от нас би трябвало да остане. „ Нека хората употребяват настоящия миг, с цел да се имунизират ”, прикани Симидчиев.

Относно обсъжданите промени да се отстрани ролята на персоналния доктор, а при здравен проблем да търсим помощ от експерти по обща медицина, той разяснява: „ За да може да се изясни една промяна, би трябвало да има задоволително време, с цел да бъде разяснена както би трябвало. Това, което се предлага, не е едно малко нещо, а има своя изчерпателен смисъл. Въпросът е да се обясни съответно ”.

„ Един общопрактуващ доктор получава пари въз основата на това какъв брой души са записани при него. Първоначално се сподели, че това ще отпадне, само че се оказа, че това не е по този начин и аз се успокоих. Двата съставния елемент на средствата, които получават, са средства за записани при тях и средства за всяка една активност, която се прави съответно. Средствата за записаните се употребяват, с цел да се осъществя нещото, наречено „ публично здраве ” – действия, които могат да се ползват към здрави хора. Няма по какъв начин те да се случат, без да има лист на записани при даден доктор ”, безапелационен бе Александър Симидчиев.

По думите му има сериозен кадрови проблем с общопрактикуващите лекари. „ Ако те имат опцията да осъществят по-сериозни доходи, ще има по-сериозен интерес към специалността и това е част от решението ”, уточни зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

Той разяснява и избора на началник на Българска народна банка и предлагането на Христо Иванов „ Продължаваме промяната ” и „ ИТН ” да отдръпват кандидатурите си. „ В неделя ще има съдружен съвет, където огромна част от другите гледни точки по тематиката ще бъдат изгладени. Това не е съображение да има земетресения в обединението, само че е съображение хората да се да се замислят кои са огромните проблеми пред България сега ”, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР