Страшна новина за Русия обяви международната рейтингова агенция Муудис.Русия е

...
Страшна новина за Русия обяви международната рейтингова агенция Муудис.Русия е
Коментари Харесай

Муудис със страшна новина за Русия

Страшна вест за Русия разгласи интернационалната рейтингова организация " Муудис ".

Русия е в изискванията на банкрут по държавния дълг, заяви " Муудис ", откакто Москва пропусна заплащане на ваучър по съветските еврооблигации.

" На 27 юни притежателите на съветски държавен дълг не получиха купонни заплащания по две еврооблигации от 100 милиона $ до приключването на 30-дневния гратисен интервал, което считаме за събитие по несъблюдение съгласно нашата формулировка ", се споделя в изказване на организацията.

В понеделник изтече гратисният интервал за заплащанията по двете облигации, които Москва издължи предварително на 20 май и в долари, с цел да избегне приключването на лицензия от американските управляващи, позволяваща транзакции по съветския външен дълг.

Парите дойдоха в медиатора Euroclear, само че не са били разпределени към държателите на облигациите поради глобите, наложени поради войната в Украйна. Русия отхвърля банкрута, като хвърля за него виновността на трети страни, което не е планувано в изискванията на излъчванията.

Плащанията по двете облигации бяха последните, осъществени от Москва, преди президентът Владимир Путин да подреди обслужването на външния дълг на Русия да се прави единствено в рубли. Обслужването на съветския външен дълг от 40 милиарда $ единствено в съветски рубли също ще бъде обсъждано като несъблюдение, предизвести " Муудис ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР