Страшна буря се изви в Пловдив. Малко преди 17 часа

...
Страшна буря се изви в Пловдив. Малко преди 17 часа
Коментари Харесай

Страшен вятър се изви! Дърво премаза мерцедес в движение

Страшна стихия се изви в Пловдив. Малко преди 17 часа мощният вятър причини щети в целия град. Поривите му са съпроводени с валежи. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология той е със средна скорост 14-19 m/s. и се ориентира от северозапад, написа Трафик нюз бг.

На места в града и региона стихията съумя да провокира безпорядък с трафика.
-->
Огромно дърво се стовари върху джип, който е бил в придвижване, алармираха будни жители. Инцидентът е станал на Коматевско шосе до кръстовището с бул. „ Никола Вапцаров ”.

Мерцедесът е пътувал в южна посока по Коматевско шосе, когато голямото дърво се е стоварило в задната част на колата. Истински шанс е, че дървото не е паднало върху предната част на джипа, като това е било въпрос на по-малко от секунда.

В момента на място има екипи на пожарната, които режат дървото. Движението по булеварда е затворено.

Санировката на жилищен блок в ЖР „ Тракия “ с Пловдив се срути. Изолационните панели са се отлепили и са се стоварили върху площадка на детска градина „ Кремена “.

Силният вятър и бурята се свлекли съвсем цялата част от изолацията на 11-ти блок в „ Тракия “. За момента няма данни за потърпевши, само че нанесените вреди са големи.

Клон се отчупи и падна на ул. „ Орловец “, като по този метод се образува и запушване. За благополучие при случая няма потърпевши.

Междувременно будни жители са направили снимки на сухи клони в Цар-Симеоновата градина, които са се отчупили под въздействие на стихията. Наложи се намесата на пожарникари, които отместват падналата дървесина. 

Дърво се е счупило и паднало на пътя за с. Мало Конаре, предизвиквайки съществени проблеми с трафика. 

В цялата страна е деен жълт код за мощен вятър. Утре се чака в Пловдив той да бъде още по-мощен. В часовете преди и към обяд ще духа плевел вятър от запад-северозапад, показват от Национален институт по метеорология и хидрология. Скоростта му ще доближава 30-32 m/s, по тази причина и е разгласен оранжев код за заплаха. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР