Странното мълчание на президента Румен Радев след поредната ескалация на

...
Странното мълчание на президента Румен Радев след поредната ескалация на
Коментари Харесай

С 3 дни закъснение Румен Радев реши да свика среща за Украйна

Странното безмълвие на президента Румен Радев след следващата ескалация на съветската война в Украйна очевидно ще завърши на третия ден - президентът реши да свика " консултативна среща ", с цел да се обсъдят " последствията за сигурността, стопанската система и обществената сфера " след мобилизацията в Русия и сепаратистките референдуми.

В 15 ч. на " Дондуков " 2 дойдоха министър председателят Гълъб Донев, трима вицепремиери, министърът на защитата Димитър Стоянов, енергийният министър Росен Христов, министърът на стопанската система Никола Стоянов, шефът на ДАНС и представители на двете разследващи служби.

От Министерството на външните работи взе участие единствено зам.-министърът Велислава Петрова, защото Николай Милчев се намира в Съединени американски щати за срещата на Организация на обединените нации.

Очаква се решенията от срещата да се разгласят към 18 ч.

Малко по-рано през днешния ден различен от заместниците му Костадин Коджабашев дефинира като " следващ опит за нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна " желанието на съветските окупационни управляващи да проведат референдуми в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожието.

Този неофициален съвещателен формат се привиква от президента, макар че в границите на Министерски съвет съществува правилник за осъществяване на Съвет по сигурността под управлението на премиера - с присъединяване на представители на " Дондуков " 2.

Румен Радев е предпочел и да не кани водачите на най-големите партии в страната, макар че след по-малко от 10 дни ще се проведат парламентарни избори.

Досега служебният кабинет реагира нерешително на новините към войната в Украйна, като не съумя да формулира каквато и да е позиция в деня, в който Владимир Путин разгласи мобилизацията.

Единствената реакция от президентството пристигна на идващия ден от Илияна Йотова, която призна, че дейностите на Путин са " задълбочаване на спора и разгръщане на войната ", само че вместо да осъди дейностите на Москва, тя прикани Европейски Съюз да " сложи на масата тематиката за преустановяване на войната и да спре безумието ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР