„Странно е, че Томислав Дончев е казал, че ще остави

...
„Странно е, че Томислав Дончев е казал, че ще остави
Коментари Харесай

Калфин: Много е важно да се състави ново правителство, което да не „за един ден“

„ Странно е, че Томислав Дончев е споделил, че ще остави другото държавно управление да показа проекта за развиване, по който чакаме средства от Брюксел, тъй като Европейската комисия сподели, че 6 страни не са си показали проектите и България не е измежду тях “.

Това разяснява в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ някогашният външен и обществен министър Ивайло Калфин.

Той подсети, че срокът за подаване на проектите е до края на април. Според него, даже да има пролонгация за България поради изборите, няма по какъв начин ново държавно управление да изготви и показа нов проект.

„ Този проект е някакъв си проект, допуска се, че България в идващите 10 години би трябвало да доближи до напълно друго ниво – икономическо ниво и като приходи, за което ние ще имаме достъп до 60 милиарда лв. от европейските фондове. Тези проекти се одобряват не от Европейска комисия, а от всички останали членове “, разгласи Калфин.

„ Ако ги вземем отчасти, още повече ще увеличим разликата сред България и останалите страни, тъй като ще има страни измежду 27-те, които всеки цент ще употребяват доста добре. Имам възприятието, че сме се хванали за последното място и доста крепко се стискаме за него, да не би инцидентно да вземем да достигнем някоя друга страна-членка “, сподели още Калфин.

Според него е доста значимо да се сформира ново държавно управление, което да не „ за един ден “.

„ Избирателите споделиха, че желаят смяна. Не желаят да виждат познатите лица. Сега отговорност на политиците е да сформират държавно управление, това е значимо. Отиване на нови избори значат нови страдания. Избирателите не би трябвало да бъдат наказвани с това нещо, тъй като ще си отмъстят “, счита Калфин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР