Страните от Европейския съюз формално са постигнали съгласие за издаването

...
Страните от Европейския съюз формално са постигнали съгласие за издаването
Коментари Харесай

ЕС въвежда COVID-19 пропуски, за да спаси летния сезон

Страните от Европейския съюз официално са постигнали единодушие за издаването на COVID-19 пропуски за пътешестване. Детайлите към новата политика ще бъдат разисквани през месец май, предава Reuters, като се базира на два неназовани дипломатически източника. Постигната сделка се счита за стъпка към отварянето на туризма в Европейски Съюз.

Сертификатите ще разрешават на жителите, които са имунизирани, сполучливо са прекарали COVID-19 или разполагат с отрицателен тест, да пътуват по-лесно в границите на Европейски Съюз. Европейската транспортна и туристическа промишленост страдат от повече от година вследствие на наложените невиждани ограничения за битка с COVID-19 пандемията.

27-те членки на Европейски Съюз са заявили в документ, забелязан от Reuters, че ще изготвят правната рамка за документите до лятото на актуалната 2021 година. Европейският парламент, който би трябвало да даде зелена светлина на предлагането с цел да влезе то в действие, ще излезе със своя позиция по-късно през този месец. Финалните диалози сред всички институции се чака да започват през месец май.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От юни 2021 година в Европейския съюз ще бъдат издавани така наречен...

Страните от Европейски Съюз работят редом с цел да се уверят, че " нужните софтуерни решения са налични ", излиза наяве от документа. Това е належащо с цел да могат да се ползват на процедура новите цифрови или хартиени документи.

Членките на Европейски Съюз са планували и решение, което не би трябвало да дискриминира хората, които не са поискали да се имунизират, като в този случаи би следвало да има редица от проби, които да потвърдят, че лицето е крепко.

Докато всички членки на Европейски Съюз са длъжни да одобряват публично утвърдените ваксини, то обособените страни ще могат да издават и, като Sputnik или Sinovac, които ще важат единствено на техните територии.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР