Страните от Европа да се подготвят за завръщането на новия

...
Страните от Европа да се подготвят за завръщането на новия
Коментари Харесай

СЗО: Европа да се готви за завръщането на К-19

Страните от Европа да се приготвят за завръщането на новия ковид, съобщи шефът на Европейското районно бюро на Световната здравна организация /СЗО/ Ханс Клюге, представен от ТАСС.

По време на брифинг в Копенхаген експертът посочи, че би трябвало да се употребява всяка опция за подготовка за посрещането на втора вълна на болестта. Това би трябвало да стане както в нашите системи за оказване на помощ в изключителни обстановки, по този начин и в системите за оказване на планова здравна помощ, предава Българска телеграфна агенция.

" С други думи, би трябвало да се надяваме на най-хубавото, само че да бъдем готови и за най-лошото - завръщането на COVID-19 ", съобщи Клюге. Според него коронавирусът може да обхване още веднъж цели страни, райони, градове и обособени области. Резултатите от това, което ни следва, са директно подвластни от подхванатите в сегашния миг ограничения.

Според Клюге епидемията от COVID-19 продължава да се намира в дейна фаза в доста страни по света. Медицинските служби не би трябвало да отслабват своята зоркост след възвръщането към естествения живот.

Необходимо е да бъде продължено наблюдението на епидемиологичната конюнктура, да бъдат навреме откривани случаите на COVID-19, да продължи тестването и следенето на контактите на инфектираните. По този метод ще се избегне въвеждането в околните седмици и месеци на нови карантинни ограничения.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР