Страните членки (Съветът) на ЕС се споразумяха днес за нови

...
Страните членки (Съветът) на ЕС се споразумяха днес за нови
Коментари Харесай

ЕС санкционира Иран. Но не може да обяви Революционните гвардейци за терористи

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз се споразумяха през днешния ден за нови наказания против Иран, съобщи Ройтерс.

Това стана на провеждащия се през днешния ден Съвет „ Външни работи “ в Брюксел. Мерките са поради репресиите на режима на Техеран против протестиращите. Те са ориентирани против хората, организирали репресиите, разясниха от шведското председателство на Съвета. По-рано през днешния ден бе обявено, че става дума за 37 физически и юридически лица.

Същевременно Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война няма да бъде включван към този момент в листата на терористичните организации. Това посочи преди началото на Съвета висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Причината е, че с цел да се случи такова нещо, е належащо правосъдно решение най-малко в една страна членка. А такова до момента няма.

Съветът реши също по този начин да бъде основана цивилна задача на Европейски Съюз в Армения. Нейната цел е допринасяне за стабилността в граничните региони на задкавказката република и да подсигурява конюнктура, която да докара до нормализиране на връзките със прилежащ Азербайджан. Първоначалният мандат на задачата е две години.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР