Страните-членки на НАТО ще вложат $260 млн. в строителството на

...
Страните-членки на НАТО ще вложат $260 млн. в строителството на
Коментари Харесай

НАТО става на 70. Какви са плановете му в Източна Европа?

Страните-членки на НАТО ще вложат $260 млн. в строителството на военна инфраструктура за войските на Съединени американски щати в Полша и ще продължат да усилват разноските за защита, разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция, предават от пресслужбата на военния съюз.
На 2-3 април ще се организира срещата на външните министри от Алианса във Вашингтон, където ще бъде отбелязването на 70-ата годишнина от основаването на Северноатлантическия съюз.
" Страните от НАТО се договориха за огромни вложения в размер от повече над 260 млн. $ за строителството на военна инфраструктура за силите на Съединени американски щати в централната част на Полша ", съобщи той.
Парите ще бъдат употребявани за предпазване и поддръжка на към този момент разположената американска военна техника. " По този метод ние ускоряваме нашите старания за повишение на разноските, само че би трябвало да създадем повече ", прикани генсекът на НАТО.
" След години на рязане на милиарди от бюджетите за защита, в този момент прибавяме милиарди ", сподели Столтенберг, изтъквайки 4-те следващи години на възходящи вложения в защитата. За този интервал страните от пакта са вложили общо 2.3 милиарда $ в отбранителни качества. Европа и Канада ще похарчат общо 100 милиарда $ за защита, инвестирайки в противоракетна защита, дронове и нови изтребители.
В сряда външните министри от Алианса ще проведат взаимно съвещание с Конгреса на Съединени американски щати, а Столтенберг ще държи тирада от тяхно име. Същата вечер министрите ще се съберат на мястото, където първите 12 членове са подписали Северноатлантическия контракт през 1949 година
" Това ще бъде опция да отпразнуваме седемте десетилетия мир и разцвет за нашите нации и да погледнем дружно към бъдещето ", уточни Столтенберг, чийто мандат отпред на Пакта неотдавна беше продължен до 2022 година
Алиансът ще разиска идващите си стъпки по отношение на Русия и ще ускори наличието си в Черно море. Кораби на НАТО към този момент са в Украйна и Грузия и ще се включат в огромно натовско военноморско обучение.
Но основната цел на организацията остава сигурността и предотваратяването на спорове. " В продължение на 70 години връзката сред Европа и Северна Америка трансформира НАТО в най-силния съюз в историята. В един непредсказуем свят всеки ден работим дружно, с цел да предотвратим спорове и да запазим мира за близо 1 милиард души ", приключи Столтенберг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР