Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за нов кръг

...
Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за нов кръг
Коментари Харесай

Посланиците на ЕС одобриха осмия пакет санкции срещу Москва, включващ ценови таван за руския петрол

Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за нов кръг от наказания против Русия поради експанзията й против Украйна, заяви чешкото председателство на Европейски Съюз в сряда, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

" Посланиците реализираха политическо съглашение за нови наказания против Русия – мощен отговор на Европейски Съюз на противозаконното анексиране на украински територии от Путин “, разгласи чешкото президентството в " Туитър ".

Посланиците на 27-те страни членки утвърдиха и подписаха в сряда оферти таван за цената на съветския недопечен нефт, доставян до страни отвън Съюза, като част от осмия пакет от наказания на блока против Москва, оповестява " Файненшъл таймс ", цитирайки четири свои източника, осведомени с решението.

Членките на Европейски Съюз са покрай договорка за ценови таван на съветския нефт в осмия пакет от наказания
Горната граница на цената е в развой на договаряния от месеци сред сътрудниците от Г-7. Длъжностни лица, осведомени за диалозите, споделиха пред " Файненшъл таймс ", че точните детайлности за горната граница на цените не са включени в осмия санкционен пакет в очакване на приемане им от Г-7, и че ще е належащо ново единомислещо единодушие за използването им.

Европейски Съюз също по този начин се съгласи, че ще вземе поради успеваемостта, интернационалния отговор и въздействието върху личните си стопански системи от тавана на цените на петрола, когато взема решение по какъв начин да го наложи, прибавиха източниците на финансово издание.

Новите санкционни ограничения ще включват " възбрана на морския превоз на съветски нефт до трети страни над горна ценова граница на петрола и възбрана за свързани услуги, разширена възбрана за импорт на артикули, възбрана за даване на ИТ (информационни технологии), инженерни и правни услуги на съветски субекти, също така възбрана за експорт на технологии ", както и " разширение на режима на наказания " до Херсон и Запорожие, както и " нови критерии за заобикаляне на глобите и нови санкционни описи ".

Европейски Съюз беше подложен на напън да подписа договорка по новия пакет, който също по този начин включва повече ограничавания върху вноса и износа на артикули и наказания против съветски държавни чиновници в отговор на анексирането на четири украински района от Путин. Това последва небрежно проведени референдуми, които западните страни оповестиха за противозаконни.

Санкциите ще влязат публично в действие след публикуването им в Официалния вестник на Европейски Съюз, което се чака по-късно тази седмица.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР