Страната ни заема 58 позиция от 115 държави за 2018

...
Страната ни заема 58 позиция от 115 държави за 2018
Коментари Харесай

България пада с две места в класацията за дигитализация на бизнеса на Euler Hermes

Страната ни заема 58 позиция от 115 страни за 2018 година  

България е класирана на 58 място от 115 страни в годишната ранглиста за цифровизация на бизнеса на международният водач в застраховането на търговски заеми – Euler Hermеs. Индексът EDI (Enabling Digitalization Index) прави оценка уловията за работа и развиване на цифровите компании, както и опциите за цифровизация на бизнеса в съответните страни.

За задачата се употребяват 5 критерия с опция за оптималната оценка от 100 точки по всеки един от тях. Това са надлежно – регулации, познание, съгласуваност, инфраструктура и мащаб.

В класацията за 2018 година България губи две позиции по отношение на миналата година, когато е заемала 56 място. Страната ни реализира приблизително 40 точки от петте индикатора. В челната тройка на EDI класацията на Euler Hermes се подреждат Съединени американски щати, Германия и Холандия надлежно с 87.0, 75.3 и 74.3 точки. По-напред от страната ни се класират страни от района като Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Хърватска.

Важно е да се има поради, че показателят EDI не мери самата цифровизация в съответната страна, а се концентрира съответно върху изискванията за развиването на бизнеса благодарение на дигитализацията и надлежно върху рисковете от евентуалоно закъснение. Този фактор е с все по-голяма тежест за стопанските системи по света през последните години. Той е директно обвързван с увеличението на цената на създавания артикул, навлизането на нови услуги, смяната на потребителското държание (онлайн търговията), повишението на продуктивността посредством автоматизация, както и обществените механизми (разрастването на обществени мрежи). В резултат на това съгласно специалистите на Еuler Hermes към днешна дата дигитализацията стои зад основаването на към една трета от цената в международната стопанска система.

Тенденциите са безапелационни като през 2017 година в Съединени американски щати се регистрира 16% растеж на електронната търговия, като за същия интервал обичайна е повишена с 4,4%. В Китай увеличеито за е-търговията е 32% в сравнеие с 10% за обичайна.

Повече за петте критерия на ЕDI

Р егулации регистрира законодателството и основаване на удобни условия за приемане на заеми, развиване на предприемачеството и отбрана на бизнеса в процеса на цифровизация в съответната страна.

Знание мери изискванията за развиване и шерване на познание в региона на дигитализацията и основаването на експерти и развиването на човешикия запас в тази посока.

С вързаност регистрира съществуването на налични и предпазени мрежи, които да обезпечат дигитализацията на бизнеса. Използват се четири знака – дял от популацията с достъп до Интернет, абонаменти за мобилни и закрепени мрежи на 100 души, и броят предпазени услуги на 100 души.

И нфраструктура мери се степента на развиване на логистичните услуги в страната, които са основно изискване за цифровия бизнес.

Мащаб мери потребителската база за цифровия бизнес като регистрира броят на потребители с Интернет и техния капацитет посредством Брутният вътрешен продукт на глава от популацията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР