Страната ни премина през кризата с коронавируса, но на каква

...
Страната ни премина през кризата с коронавируса, но на каква
Коментари Харесай

Каква е цената на коронавирусната криза у нас

Страната ни мина през рецесията с ковид, само че на каква цена? Тепърва ще разберем, тъй като " матурата " следва, уточни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доктор Емануил Найденов, неврохирург в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ".

По думите му пациентите са били като наплашени деца, тъй като страховете им се подклаждали от разнопосочните отзиви, които излизаха в пространството.

" Абсолютни изявления не би трябвало да си разрешава никой, експертите са тези, които би трябвало да приказват по тази тематика ", настоя медикът.

" Всички тези хора се опасяваха и до последно отлагаха ходенето при експерти и смъртността, която в този момент се регистрира, се дължи на това ", настоя Найденов.

Според него занапред ще се вършат изводите от тази пандемия. " COVID-19 ни напомни какъв брой значим е човешкият живот, отвън злободневните проблеми. Посланието би трябвало да бъде положително, тъй като тази нервност към този момент би трябвало да отмине ", настоя той.

Д-р Емануил Найденов настоя, че промяната в опазването на здравето на би трябвало да се бави, макар изказаните отзиви, че не в този момент е времето тя да се разгърне. " Печелившо звено в системата на опазването на здравето няма, промяната в опазването на здравето не би трябвало да се бави. Заплащането постоянно стои в основата на нещо, което има разход Трябва да има ясна наклонност, рационално систематизиране на обществените разноски в опазването на здравето ".

По думите му е неотложно основаването на доброволни здравни фондове, тъй като сега има монопол от НЗОК, което не е добре за системата.

Д-р Найденов счита, че трудът на медиците, в изискванията на ковид, е оценен. " Обществото разбра какъв брой значимо е здравето, осъзна, че лекарят и здравната сестра, са тези, който му оказват помощ да има най-ценното. Нямаме потребност от овации, а от оценяване на труда ни ", заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР