Страната ни обмисля да заведе арбитражно дело срещу Газпром“ по

...
Страната ни обмисля да заведе арбитражно дело срещу Газпром“ по
Коментари Харесай

Мистерия с Газпром! Ще платят ли ако ги осъдим?

Страната ни обмисля да заведе арбитражно дело против „ Газпром “ във връзка спрените доставки от съветска страна през 2022 година, заяви преди дни служебният министър на енергетиката Росен Христов. В момента се изготвят разбори и деликатно се следи какво се случва в другите страни по проблема и се прави подготовка точно за придвижване в това направление, разясни той.

Енергийният специалист Красимир Манов счита, че постоянното държавно управление би трябвало непременно да се заеме с казуса.
-->
" Новият министър би трябвало да бръкне дълбоко и да види защо става въпрос. Не мисля, че „ Газпром “ имат каквато е и да опция да завоюват делото, тъй като става дума за недоставяне на избрани физически количества природен газ по безусловно безупречен контракт. Мисля, че ще ги осъдим, само че е обособена тематика дали ще платят. Ние ще сме от последните, които ще заведем дело. Предполагам, че делата ще завършат в интерес на европейските корпорации и страни ", сподели Манов пред телевизия НоваНюз.

По думите му Христов нищо не е направил по тематиката с „ Газпром “. " На базата на обзор на документи - за физически недоставени количества и пропуснати изгоди, ще се пресметна размерът на желае. Това са допустимо най-сложните каузи - става въпрос за милиарди. В енергийната област има терзание, че въпросният нов министър не е човек от системата и не е квалифициран професионално, а има тежки проблеми, които да взема решение с летящ старт ", разяснява Манов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР