Страната ни не се превръща в президентска република, а просто

...
Страната ни не се превръща в президентска република, а просто
Коментари Харесай

Става ли България президентска република? Коментира експерт

Страната ни не се трансформира в президентска република, а просто от ден дневно престава да бъде страна. Това мнение изрази пред News.bg преподавателят по конституционно право в СУ " Св. Климент Охридски " проф. Пламен Киров за невъзможността да се сформира държавно управление у нас.

Според него " Продължаваме промяната " нямат късмет да сформират държавно управление на малцинството. Ако имаха късмет, нямаше да оповестят претендента си за министър председател Николай Денков още преди да им бъде връчен мандатът. Надали - когато излезеш с една кандидатура и тръгнеш около нея да търсиш поддръжка в Народното събрание за сформиране на държавно управление, не може да се получи нещо позитивно като опит да се образува парламентарен кабинет, изясни той.
-->
Проф. Киров уточни, че от Политическа партия обръщат по този начин нещата, че каруцата идва пред коня и слагат условия да предложат държавно управление на малцинството, което значи, че те не работят в посока на това да се образува парламентарно болшинство. Те разчитат на това да предложат държавно управление на Политическа партия и Демократична България и някой от останалите парламентарни групи да се излъже да поддържа това държавно управление, тъй като те си мислят, че ще предложат безспорни потенциали - този номер в Народното събрание не може да мине, не е минавал и няма да може да мине и този път, акцентира проф. Киров.

Той посочи, че " тупането на топката "  е обезпечаване на време на една улица в столицата - ул. " Козяк " (където се намира Американското посолство - бел.ред.) - да активизира старания, тъй че да натисне и да образува държавно управление с третия мандат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР