Страната ни не е защитена от атака с балистични ракети

...
Страната ни не е защитена от атака с балистични ракети
Коментари Харесай

Зам.-министър Запрянов предупреди за военна опасност: Не сме защитени от балистични ракети

Страната ни не е предпазена от офанзива с балистични ракети и незабавно се нуждае от рационализация на системите си за противовъздушна защита. Това разгласи пред Нова телевизия заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.
Все още няма контракти за разполагане на нови Противовъздушна отбрана системи, само че се водят диалози. Нашите Противовъздушна отбрана системи са остарели и с намалели качества. България сега няма противоракетна система, изясни Запрянов.
Той посочи, че това е била една от тематиките на диалог при визитата му с военния министър Тодор Тагарев в Съединени американски щати. Според Запрянов тези договорености няма да бъдат изменени даже и Доналд Тръмп да завоюва изборите тази година.
България обаче мъчно ще се снабди със системи „ Пейтриът “, тъй като производството е малко и даже да бъдат поръчани в този момент, ще са налични след 8-9 години, уточни заместник-министърът.
Според него Балканите са уязвими, тъй като са остаряла зона на съветски интерес. Затова и НАТО взима ограничения, като идното и огромно обучение. По думите на Запрянов по време на учението ще се реализира прекачване на голямо количество военни от Съединени американски щати към Европа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР