Страната ни може да се присъедини към чакалнята на еврозоната“

...
Страната ни може да се присъедини към чакалнята на еврозоната“
Коментари Харесай

Още едно условие и сме в чакалнята на еврото

Страната ни може да се причисли към „ чакалнята на еврозоната “ (валутно-курсовия механизъм ERM II) през юли, в случай че извърши едно последно изискване.

Това съобщи за БНР заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който взе участие във видеоконференция.

Въпреки че България бе първата страна, която съобщи интерес към присъединението към ERM II, процесът по присъединението ще бъде дружно с Хърватия.

В края на април страната ни изпрати писмо за оценка до Европейската централна банка, а малко по-рано Българската национална банка подписа суап линия за два милиарда евро с Франкфурт. Това е още един детайл, който носи сигурност на финансовата система, добави Домбровскис:

" Ние към момента се целим в месец юли, когато страните от ERM II и Европейската централна банка ще обсъдят присъединението на България и Хърватия към валутния механизъм. За да се стигне до тази фаза, и двете страни поеха доста задължения, множеството от които към този момент са изпълнени.

При България остава укрепването на капитала на една банка, което се надявам, че ще се случи скоро. Ако това се случи, всички задължения ще бъдат изпълнени и двете страни ще могат да се причислят към механизма през юли ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР