Страната ни има нужда от широко обединение на формации, които

...
Страната ни има нужда от широко обединение на формации, които
Коментари Харесай

ВМРО събира партии, независими от чужди посолства. Идеята

Страната ни има потребност от необятно обединяване на обединения, които не се намират под взаимозависимост на някой непознат геополитически вектор, заявява в изявление за БНР Искрен Веселинов, един от тримата съпредседатели на Вътрешна македонска революционна организация. По думите му би трябвало да се направи "алтернатива за България, която да има сериозна роля в бъдещия парламент ".

"Малкото останали обединения, които не са подвластни от непознати посолства, би следвало да си подадат ръка и да образуват сериозен блок в контраст на другите два блока – русофилския и прозападния ", акцентира Веселинов.

По думите му последното Народно заседание е посочило "пълна липса на ценене на националния суверенитет и отстояване на националните ползи ". "Имахме болшинства, от време на време конституционни, които бяха директно срещу българските ползи, какъвто беше казусът с решението за договарянията за РСМ ", сподели съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

"ИТН взеха своето решение за независимо присъединяване, което може да бъде несполучливо и да докара до преразпределение на техните гласове към обединенията, които са част от демократичния консенсус или проруската агитация ", разяснява Искрен Веселинов.

И преди Борисов да насочи директни предложения към Политическа партия за коалиция беше ясно, че тези, които са оповестили евроатлантическите полезности над националните, ще търсят обединяване в идващия парламент и при сходно обединяване има потребност от коректив, счита съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Според Веселинов този коректив могат да го дадат единствено национално-патриотичните и консервативните обединения, като не става дума единствено за партии, само че и за цивилен организации с този профил.

За задачата Вътрешна македонска революционна организация ще предложи открит конгрес, "всеки да може да пристигна на него – тези, които се привиждат в сходно обединяване, да дойдат ".

Искрен Веселинов е на мнение, че следва да гледаме на политическите съюзи, в които участваме като на средство за осъществяване на националните цели, а не като на "детска градина, в която сме най-малкото детенце и извършва всичко, което му каже другарката ".

Той открои като водещи точки за обединяване още икономическия национализъм и демографската злополука.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР