Страната ни е предложила помощ на Словения и Австрия във

...
Страната ни е предложила помощ на Словения и Австрия във
Коментари Харесай

Спешно от Министерския съвет. Помагаме на Словения и Австрия

Страната ни е предложила помощ на Словения и Австрия по отношение на тежките наводнения там, излиза наяве от известие на пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Николай Денков беседва по телефона с канцлера на Австрия Карл Нехамер и с премиера на Словения Роберт Голоб. България показва цялостна съпричастност и взаимност с двете страни и е в подготвеност да даде поддръжка съгласно потребностите на потърпевшите региони.
-->
Денков изрази пред словенския министър председател съболезнования към околните на жертвите в бедствието.

По-рано през днешния ден от Министерството на външните работи също обявиха, че страната ни е в подготвеност да помогне на двете страни, които пострадаха от сериозните наводнения в последните дни.

Словенското държавно управление реши да изиска от Европейската комисия помощ от Европейския фонд за взаимност, откакто значителни превалявания доведоха до големи наводнения в към две трети от страната.

Силните превалявания в Южна Австрия затрудниха службите за изключителни обстановки да се оправят с огромните наводнения. Северните частите на Словения също са мощно наранени от проливните дъждове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР